Dette må du huske før du tar påskeferie!

25. mars 2013

Onsdag legges mange bygg til ro og de ansatte tar påskeferie. Her er noen tips til hva du bør sjekke før du forlater arbeidsplassen.

  • Mange bygg har automatisk tidsstyring for når alarmen skal være aktiv og når dører skal være låst. Det er fort gjort å glemme å endre dette før høytider som jul og påske. Sjekk tidsstyringen i ditt bygg så unngår du at bygget står åpent skjærtorsdag morgen. Sjekk også brannalarmanlegget. Det skal være uten utkoblinger eller varsel om feil.

  • Laptop´er, smart TV, eksterne hardisker og høyttalere er lett omsettelige verdisaker. Ta en runde i bygget før påske og sikre utstyr som dette, enten ved å låse det inn i skap og skuffer eller ved å benytte sikkerhetsvaier. Lås også inn papirer du ikke ønsker skal komme på avveie.

  • I vinterhalvåret er det vanlig at ansatte benytter ekstra vifter og varmeovner på sitt kontor. Sørg for at disse er skrudd av. Trekk også ut ladere og elektriske artikler som kaffetraktere og liknende ut av støpselet.

  • Har du pyntet kontoret eller butikken til påske? Unødvendige utrykninger på grunn av utløst alarm er kjedelig for alle parter. Se til at pynten ikke henger i alarmerte soner.

  • Gå igjennom bedriftens varslingsliste før påske. Sørg for at riktige kontaktpersoner er oppført på listen og at disse er tilgjengelige i påsken. Skal det være aktivitet i bygget i påsken, eller er det spesielle forhold vekteren bør være oppmerksom på? Husk å gi vaktselskapet beskjed.

God påske!

Relevante dokumenter