Hektisk påske for Securitas

13. april 2012

Tyver stjeler porselenstoalett som ikke er boltet fast, vinduer, dører og hele baderomsinnredninger fra byggeplasser i Oslo.

Organiserte bander går stadig oftere på tyveritokt på byggeplasser, viser tall fra byggebransjen selv. Securitas hadde en rekke utrykninger i Oslo og Akershus etter innbruddsalarmer på byggeplasser i påsken. Det skriver NRK Østlandssendingen

30 alarmer på to dager

I påskeuken tok tyveriene helt av. Securitas kjørte nesten skytteltrafikk mellom to, tre byggeplasser. Den ene alarmen avløste den andre, og det var det snakk om over 30 alarmer på et par dager.

Organisert

– Jeg mener organisert kriminalitet må ta en stor del av skylda for tyverier på byggeplasser. Det er ikke slik at hvem som helst går inn et sted og stjeler for eksempel et porselenstoalett. Du trenger et nettverk for å få omsatt noe slikt, sier Frank Thorsteinsen, avdelingssjef i Securitas.

Tyvene blir frekkere

Securitas får full støtte fra Byggenæringens Landsforening. Tilbakemeldingen fra deres medlemsbedrifter i hovedstadsområde er at problemet øker. I tillegg blir tyvene bare blir frekkere og mer utspekulerte med tiden.

Securitas rykket også ut på alarmer på byggeplasser i Arendal i påsken.

Relevante dokumenter