Jobbgaranti til politistudenter?

10. januar 2014

Forrige uke skrev Politiets Fellesforbund (PF) om to nyutdannede politifolk som ikke får jobb. Den ene har søkt nesten 130 jobber over hele landet uten hell. Derfor søkte hun jobb hos oss i Securitas. Og den jobben fikk hun.

Securitas har ansatt flere personer med utdanning fra Politihøgskolen de siste årene. Noen av søkerne kommer rett fra skolebenken og har ikke lyktes med å få jobb i politiet. Andre har tidligere jobbet i Securitas, tatt politiutdanning, for så å komme tilbake til oss igjen.

– De som har søkt og fått jobb hos oss forteller at de trodde de var garantert jobb i politiet etter Politihøgskolen. Dessverre er det nok mange nyutdannede unge mennesker, fra ulike studieretninger, som får seg en overraskelse over mangelen på jobbgaranti, sier Martin Holmen, administrerende direktør i Securitas AS.

Han understreker at dette ikke bare gjelder for politiet, selv om det er en allmenn forståelse av at grunnbemanningen i politiet skal opp.

– Jeg er svært glad for at politistudentene ser at det finnes muligheter i den private sikkerhetsbransjen. Det er ikke først og fremst veksten i den norske sikkerhetsindustrien som er årsaken til at flinke mennesker søker seg til oss. Vår bransje er i stadig utvikling og tar innover seg trender og endringer i kundebehov. Det gjør at det finnes spennende karrieremuligheter i sikkerhetsbransjen for den som vil, sier Holmen.

Han avslutter med å si at det er i Securitas som i de fleste andre bransjer: den som har gode ideer, eget initiativ og motor vil oppleve mange muligheter.


Les saken hos Politiets Fellesforbund