Reisende er godt fornøyd med sikkerhetskontrollen

27. august 2013

Siden april har Securitas målt hvordan reisende opplever sikkerhetskontrollen ved enkelte norske flyplasser. Tilbakemeldingene etter sommeren viser at 85 prosent av de som svarte har hatt en positiv opplevelse.

-Tilbakemeldingene viser at den enkelte medarbeider i Securitas bidrar og gjør en god sikkerhetsjobb, sier Dorothy Billett, daglig leder i Securitas Aviation. Hun er godt fornøyd med tallene for juni og juli som viser at 85 prosent er fornøyde med servicen i sikkerhetskontrollen. Det er en økning på 2 prosent siden mai.

De reisende gir tilbakemelding ved å trykke på enten sure eller blide smilefjes på en automat. Flyplassene med såkalte Happy or Not-automater er Kristansand, Bodø, Tromsø, Ålesund, Stavanger, Rygge, Sandefjord, Trondheim og Bergen. Lufthavnene får daglige rapporter om de reisendes inntrykk av sikkerhetskontrollen. 

- Vi bruker tilbakemeldingene i dialog med både kunder og ansatte for å lære av de reisendes opplevelse av sikkerhetskontrollen. I tillegg er stativene viktige for å øke egen bevissthet til hvordan en kan påvirke eget arbeid, avslutter Billett.

Prosjektet er under testing, men stativene vil i første omgang bli stående til 1. november.