Sikret Skjeggestadbrua

23. februar 2015

Skjeggestadbrua på E18 kollapset 2. februar. Nå er broen sprengt og tekniske løsninger fra Securitas sikret oppdraget.

Tekniske løsninger og vektere fra Securitas sikret at uvedkommende ikke kom seg inn på sprengningsområdet og bidro til å overvåke broens bevegelser. Operatører på Securitassentralen i Oslo kunne følge utviklingen live.

Vi kombinerte intelligent kameraovervåking og vektere for å observere og kontrollere sprengningsarbeidet. Ved hjelp av en henger med avanserte kameraer hadde vi god oversikt på både dag og nattestid. Kombinasjonen av vektere og teknikk ga en ekstra trygghet for AF Decom som utførte sprengingen på vegne av Vegvesenet, sier Sturla Heggertveit, sikkerhetsrådgiver i Securitas.

Lørdag 21. februar kl 1400 skulle Skjeggestadbrua sprenges kontrollert. Ifølge Statens Vegvesen var broen utfordrende å sprenge og et grundig forarbeid var nødvendig. AF Decom er opptatt av sikkerhet og etterspurte vektere som kunne vokte området, men fikk tilbud om et bedre alternativ som også inkluderte en kameraløsning.

Securitas har stått på for å hjelpe oss med å trygge sprengningsstedet og for å finne en optimal løsning. Vi er meget godt fornøyd med kameraløsningen som på flere måter bidro til en sikrere gjennomføring, sier Jarle Bøckmann, prosjektleder i AF Decom. 


Faksimile: NRK Dagsrevyen, 18. februar 2015. RVS-hengeren med kameraer er til venstre i bildet. 

Les mer om RVS-hengeren, og den trådløse kameraoverføringen, som vi har levert i samarbeid med vår partner Wireless Security, i vårt kundemagasin 24 timer. 

Se video av sprengingen under.

{Youtube}