Skip to main content

Ett år etter vekterutdanningen, hva nå?

Det har gått ett år siden Lene fullførte vekterutdanningen og fikk jobb som vekter i Securitas. Vi tok en prat med henne for å sjekke hvor hun er nå, og hvordan hun ser på veien videre.

Fikk fast jobb med én gang

Den største endringen fra før Lene begynte på vekterutdanningen og nå, er hennes syn på mulighetene i vekteryrket.
 
­– Jeg tenkte først at jeg ville jobbe på et senter, for det var der jeg hadde sett vektere før og i likhet med mange andre var jeg ikke klar over hvor mange steder du kan jobbe som vekter.
 
Etter at Lene tok fagprøven, fikk hun fast jobb med én gang. I dag jobber Lene med kontrolltjenester i Innlandet. Hun jobber stort sett med billettkontroll og bevillingskontroll på salg - og skjenkesteder i hele området.
 
­– Jeg liker uforutsigbarheten i arbeidsoppgavene. Det er spennende! Arbeidshverdagen rekker aldri å bli ensformig.
 
 

En sosial utdanning til et sosialt yrke

Det hun selv husker best fra lærlingetiden er samholdet både mellom de andre på studiet, men også samholdet med ande lærlinger som hun fikk møte på samlinger arrangert av Securitas i Oslo.
 
­– Samlingene var et høydepunkt! Der fikk vi møte lærlinger fra hele landet og høre hvordan det var å jobbe på ulike områder og avdelinger. Det var også skikkelig motiverende å snakke med folk som hadde vært i yrket lenge da jeg hadde praksis på ulike tjenester. De snakket engasjert om det å være vekter i Securitas. Da forsto jeg at dette var et sted jeg ville trives, forteller Lene.

Ser fremover og oppover

Lene mimrer ikke bare tilbake, hun ser også fremover. 21-årigen håper at hun fremover skal få så mye erfaring som mulig for å så kunne søke seg til en lederrolle.
 
– Om et år håper jeg at jeg er vaktleder på en tjeneste, deretter vil jeg se hva neste steg er, forteller Lene. Det er gode muligheter for å bygge en karriere internt i Securitas.

Ønsker seg flere kollegaer!

For Lene var det litt tilfeldig at hun valgte vekterutdanningen, men når hun ser tilbake er det overraskende hvor god match det var. Hun oppfordrer andre som er interessert i sikkerhet og service å vurdere vekteryrket. På spørsmål om hvem hun vil ha som kollega, beskriver hun sin drømmekollega.
 
–Man må være flink til å lytte til folk og samtidig ha fokus på det store bildet og oppgaven du er satt til å gjøre. Selv om det å lytte er viktig, så er det også viktig å være løsningsorientert og ikke konfliktsky. Og i tillegg skader det ikke om man har godt humør og litt humor.
 

Jeg ønsker mer informasjon, vennligst kontakt meg:

Det oppstod en feil under henting av captcha-bilde

Ved å sende inn skjemaet, godtar du at vi behandler dine personopplysninger i henhold til vår personvernerklæring.

Beklager, vi støtter ikke denne nettleseren. For å se vår nettside, forsøk en annen browser, som Chrome, Safari, Forefox eller Edge