Skip to main content

Fokus på virksomheten er nøkkelen til vekst

Vekst er i alle bedrifters DNA, men hvordan lykkes du med å få bedriften til å vokse samtidig som du passer på at det ikke skjer noe? Vi gir deg en rask oversikt over de viktigste reglene du må følge. Arbeid med å få virksomheten til å vokse bør få all oppmerksomheten din.

Arbeid med å få virksomheten til å vokse bør få all oppmerksomheten din – ikke det å finne ut hvilket alarmsystem, hvilken sikkerhetstjeneste eller hvilket sikkerhetssystem du bør velge.

 

Et solid fundament

Den første regelen du må følge når du forbereder bedriften på fremtidig vekst, er å ha kontroll på fundamentet. Et solid fundament krever mange ting, for eksempel en god oversikt over økonomi, riktige rutiner, riktig sikkerhetsløsning, delegering av oppgaver og mye mer. Når disse faktorene har god flyt og skaper en naturlig symbiose, er grunnlaget på plass. 

 

Vær tilpasningsdyktig

Endring er en konstant faktor i forretningsvirksomhet, og hvis bedriften din skal vokse, er det viktig å være tilpasningsdyktig. Tilpasningsdyktighet og smidighet vil hjelpe deg med å vokse fordi du vil være bedre i stand til å teste ut hvilke tilnærminger som fungerer best for deg. Dette gjelder både for strategier, for produkter og for valg av leverandører og tjenester. Pass på at du velger noen som samsvarer med kjerneverdiene dine, og noen som kan vokse og tilpasse seg sammen med deg. 

I Securitas jobber vi hele tiden for å utvikle løsningene våre slik at de er oppdaterte og tilpasset kundenes skiftende behov. Vi leverer alltid produkter som følger de nyeste trendene og teknologiene. Vi leverer et fleksibelt grunnlag som vokser sammen med deg og endringene som måtte oppstå. Enten det er flere kvadratmeter eller nye produkter – Securitas sørger for at du ikke vokser ut av sikkerhetsløsningen din.

 

Det tryggeste er å konsentrere seg om kjernekompetansen sin

Veksten er på topp når alle konsentrerer seg om det de gjør best. Det vi gjør best, er å implementere sikkerhetsløsninger, vedlikeholde dem og raskt svare på nødsituasjoner. Og vårt råd er at du får det grunnleggende på plass så raskt som mulig, slik at det ikke kommer i veien for det som er viktig. En trygg virksomhet er en sunn virksomhet, og du vil raskt kunne gå videre og konsentrere deg om å drive virksomheten din til neste nivå.  

 

Det handler ikke om hvem du er. Det handler om hvem du ønsker å være

For å utvikle bedriften og få den til å vokse er det naturligvis nødvendig med mål. Hvilke økonomiske ambisjoner har du? Hvor ser du en fremtidig posisjon? Hvilken type selskap ønsker du å bli? Beslutningene du tar som liten bedrift er forskjellige fra beslutningene til store selskaper. Hvis du ønsker å bli et stort selskap – må du begynne å tenke som et.

 

Er du klar for å skalere?

Bedrifter kan drukne i egen suksess. Hvis du begynner å vokse for raskt og de ansatte ikke er klare for å følge med, kan det få fatale konsekvenser. Du kan bli holdt tilbake av IT-systemet, rutiner, kontantstrøm, team, svakheter i forsyningskjeden eller alt det nevnte. Tenk grundig gjennom hvordan oppskalering og vekst vil påvirke bedriften. Små skritt kan være den rette måten å skalere opp på. Vurder grundig hva som passer deg t best – men også hva omgivelsene dine er i stand til.

 

Lær av de beste – og de verste

Det er ikke nødvendig å kopiere eller stjele fra andre. Men det er heller ingen skam i å lære fra konkurrentene. Hva gjør de beste og hvorfor er det noen som mislykkes? Hva er beste praksis i din bransje, hva er referanseverdiene, hva bør og hva bør man ikke gjøre, hva bør endres helt? Disse tankene var sikkert del av vurderingene dine da du startet bedriften din. Det lønner seg å tenke på dette på nytt.

 

Å øke de ansattes jobbtilfredshet er avgjørende

Når bedriften vokser, vil du sannsynligvis trenge flere ansatte. Jo større bedriften blir, jo flere mennesker kommer du til å ansette, og jo vanskeligere blir det å opprettholde følelsen av å være en familie. Pass på at verdiene dine forblir krystallklare og kulturen ubestridelig. Alle teammedlemmer må være ordentlig engasjert, motivert, anerkjent og kompensert. Det er avgjørende når du ønsker å øke forretningsveksten og jobbtilfredsheten samtidig. 

 

Å be om hjelp er til stor hjelp

Som bedriftseier har du ofte en tendens til å gjøre alt selv, eller i alle fall holde alle oppgaver og løsninger på huset. Antakeligvis for å få jobben gjort raskt – og for å spare tid og penger. Ofte kan det være bedre å sette ut oppgaver og funksjoner for å sikre de beste resultatene. Ved å delegere oppgaver og ansvar fjerner du en bør fra skuldrene dine og blir i stand til å fokusere på det store bildet. Frigjør tiden slik at du ikke blir fanget i daglige gjøremål når tiden kunne blitt brukt til å få virksomheten til å vokse. På denne måten gjør vi det enkelt for deg å fokusere på det du gjør best. 

 

Hva hindrer deg?

Mange ting kan stå i veien for at ambisjonene dine vokser og ofte kan det være enkle ting, men likevel vesentlige for alle bedrifter. Det som er positivt, er at hvis du vet hva som hindrer deg, vil det hjelpe deg med å ta fatt i svakhetene dine og truslene de kan utgjøre. Å være ærlig og pragmatisk er på lang sikt den beste måten å få fart i veksten på.

 

Reduser risikoen og hold deg trygg for fremtiden

Når virksomheten skal vokse, er det uunngåelig ikke å ta risiko. Både intern og ekstern risiko bør begrenses, men det er umulig å kontrollere alt. For når den lille bedriften din vokser, kan du legge til mer areal, nye produkter, tjenester eller utstyr. Securitas sørger for at du ligger i forkant av risikoen veksten kan medføre for sikkerheten din. Vi leverer sikkerhetsprodukter som kan vokse parallelt med virksomheten. 

 

Det er vanskelig å spå. Spesielt fremtiden.

«Fremtiden tilhører de modige», sa en klok mann en gang. «Og de som er beredt», kan vi legge til. De siste par årene har vist oss hvor vanskelig det kan være å drive en virksomhet og føle seg trygg på at ingenting uventet vil skje i morgen.

Uansett hva du gjør, hva morgendagen bringer, eller hva du ønsker deg, kan du være sikker på veien sjelden vil være uten humper. Reisen vil antakelig være humpete uansett, men trikset er å kunne se så mange humper som mulig på forhånd. På den måten kan du hindre at de kommer i veien for ambisjonene dine. 

For fakturaspørsmål så send en epost til fakturakunde@securitas.no

For spørsmål rundt rekruttering, vekterkurs og mer, så send en epost til henvendelse.rekruttering@securitas.no

For spørsmål tilknyttet teknikk eller tekniske utfordringer, så send en epost til alarm@securitas.no

Om du har en tilbakemelding til Securitas kan du dele den med oss på alarm@securitas.no

For en generell henvendelse så send en epost til info@securitas.no

Beklager, vi støtter ikke denne nettleseren. For å se vår nettside, forsøk en annen browser, som Chrome, Safari, Forefox eller Edge