Skip to main content

Oppgrader sikkerheten på skolen med disse seks tipsene

Selv om skoledagen er over, er det gjerne masse aktivitet på skolens område om kveldene. Både nåværende og tidligere elever samles gjerne i skolegården etter skoletid – ofte bare for å ha et sted å være og møte andre, men dessverre kan det også være hendelser med hærverk og annen destruktiv atferd. Med disse tipsene kan du oppgradere sikkerheten på

Det er viktig at skolen har lokaler og uteområder som er designet og utstyrt for å støtte opp under elevenes læring og et trygt læringsmiljø. Sørg for at utstyret og lokalene ikke blir utsatt for tyveri eller hærverk. Datamaskiner og nettbrett brukes i stor grad i undervisningen, noe som har gjort det mer attraktivt å bryte seg inn på skolene. Skoler er også generelt mer utsatt for hærverk og brann – noe som kan forebygges med den rette proaktive innsatsen. Her er seks tips til hvordan du kan gi sikkerheten på skolen et løft.

 

Sørg for at benker og bord ikke kan flyttes rundt

Skolegården er gjerne et populært samlingssted for både nåværende og tidligere elever når skoledagen er over. Det er selvsagt flott at elevene synes det er fint å oppholde seg i skolegården, men rastløshet kan noen ganger også gi destruktive utslag. Du kan unngå at folk klatrer opp på taket, ved å låse fast benker og bord slik at de ikke kan flyttes inntil veggen på skolebygningene. 

 

Lys opp fasaden

Skolebygninger er svært utsatt for hærverk, og det skjer gjerne om kvelden eller natten. Mye av det dreier seg om tagging eller graffiti, men det kan også skje at vinduer knuses. Du kan sørge for at ubudne gjester ikke kan skjule seg i skyggene, ved å lyse opp fasadene på skolebygningene.

 

Få et ekstra par øyne

Med kameraer som overvåker skolegården og bygningsfasadene, kan du sørge for at folk ikke gjør skadeverk. Hvis du bruker varmekameraer, kan du også se folk som oppholder seg på steder som ikke er opplyst. Skoler ligger gjerne sentralt til i byene, og hvis skolegården er mørklagt, kan det være et interessant sted for folk som driver med lyssky virksomhet. Med varmekameraer kan du se alle som oppholder seg der – også i mørket.

 

Gi de ansatte opplæring

Alle skoler er lovpålagt å ha brannalarmer. Men hvordan er alt organisert dersom det begynner å brenne? I tillegg til å få elever og ansatte ut i sikkerhet er det viktig at noen blant de ansatte kan ta lederskap og ivareta sikkerheten i en ellers kaotisk situasjon.
Securitas tilbyr opplæring i evakuering. Ved brann vil kunnskapene fra opplæringen gjøre det mulig å veilede en større gruppe mennesker ut i sikkerhet. Det anbefales at alle ansatte ved skolen får opplæring i dette slik at de kan ta ansvar for elevene hvis brannalarmen går.

 

Hvem gjør hva når brannalarmen utløses?

Skolene er generelt gode på å ha regelmessige brannøvelser. Men hvilke roller og ansvar har personalet ut over å sørge for at folk kommer seg ut i sikkerhet? Vet alle hvordan de skal bruke et brannslukningsapparat? Hvis brannalarmen går, er det viktig at alle vet hva de skal gjøre. Hvis det er snakk om en liten brann, kan det være nok å bruke et brannslukningsapparat for å slukke den. Ved større branner er det viktig å prøve å begrense oksygentilførselen ved å for eksempel lukke døren til rommet. 

I tett befolkede områder tar det gjerne rundt 10 minutter før nødtjenestene ankommer etter at alarmen er utløst, og på andre steder i landet vil det ta lenger tid. I løpet av denne tiden kan de ansatte gjøre mye for å forhindre at brannen sprer seg – det handler bare om å vite hva man skal gjøre, og at det hele er riktig organisert. Vi kan hjelpe deg å kartlegge risikostatus for hvordan brannvernet ser ut i dag, og hva som bør gjøres – både for det rent tekniske brannvernet (og hvilket utstyr som kanskje mangler i dag) og kunnskapen og opplæringen de ansatte trenger.

 

Få en ekstra tilstedeværelse om kvelden og nettene

Bruker elevene datamaskiner og nettbrett ofte? Digitale verktøy har blitt vanligere i skolene, med tilsvarende økt interesse for å gjøre innbrudd. Det er lurt å alltid låse inn utstyret over natten. Vi kan anbefale vektertjenester hvis du opplever at skolen fortsatt er utsatt for tyverier og innbrudd. Dette innebærer at vi har vektere som kommer på skolen og går gjennom bygningen og området rundt for å se etter mistenkelig aktivitet, forberedelser på innbrudd eller annen kriminell aktivitet. Det er vanskeligere å gjøre utføre innbrudd når inspeksjonene skjer på uregelmessige tider.

 

Samarbeid med en trygg sikkerhetspartner 

Securitas hjelper deg med sikkerheten – fra start til slutt. Vi gjennomfører en innledende risikovurdering og har både ekspertisen og sikkerhetsutstyret du trenger. Etter hvert som bedriften utvikler seg, hjelper vi deg med å oppgradere sikkerhetsløsningene i tråd med dine behov. Dermed kan du alltid føle deg trygg og fokusere på virksomheten din. 

Vi kan ta ansvar for hele prosjektet, fra installasjon, service og operatørtjenester – eller bare deler av kjeden. Alt avhenger av hvilke behov du har. Du får én kontaktperson og én leverandør å forholde deg til. Enkelt og greit.

For fakturaspørsmål så send en epost til fakturakunde@securitas.no

For spørsmål rundt rekruttering, vekterkurs og mer, så send en epost til henvendelse.rekruttering@securitas.no

For spørsmål tilknyttet teknikk eller tekniske utfordringer, så send en epost til alarm@securitas.no

Om du har en tilbakemelding til Securitas kan du dele den med oss på alarm@securitas.no

For en generell henvendelse så send en epost til info@securitas.no

Beklager, vi støtter ikke denne nettleseren. For å se vår nettside, forsøk en annen browser, som Chrome, Safari, Forefox eller Edge