Skip to main content

Reduser sikkerhetsrisikoene i treningssenteret

Selv om du ikke ser noen åpenbare risikoer for treningssenteret ditt, er de fortsatt til stede. Det kan handle om alt fra tunge løft når området skal rengjøres og låses for dagen, til konfrontasjoner med besøkende. Ved å være oppmerksom på de vanligste farene på arbeidsplassen reduseres risikoen og personalet kan håndtere uforutsette situasjoner.

Løft med riktig teknikk – også ved rengjøring

På et treningsstudio er riktig løfteteknikk alfa og omega for å unngå skade på rygg og andre kroppsdeler. Dette gjelder også når personalet skal rengjøre lokalene. Det er ikke uvanlig at vekter og annet tungt treningsutstyr ligger henslengt i lokalene og må legges på plass igjen. Det kan gi mange tunge løft i løpet av en arbeidsdag – så det er viktig å alltid huske å løfte med riktig teknikk for å unngå belastningsskader.

 

Unngå uaktsomme feil som kan føre til brann

Det er viktig at du sørger for at personalrommet er sikkert, også når det ikke er i bruk. Kaffetraktere som ikke slås av, eller mobilladere som blir stående i stikkontakten over natten, kan starte branner. Sørg for å trekke ut kontakten på utstyr som ikke er i bruk. Et annet lurt tips kan være å bruke tidsbrytere som slår av elektrisk utstyr etter en viss tid.

 

Ikke glem den psykiske helsen 

Når man jobber på et treningssenter, er man omgitt av folk med masse energi. Og noen ganger personalet står i fare for å bli konfrontert av misfornøyde medlemmer. Det er viktig at de ansatte opplever at de kan snakke åpent om tanker og opplevelser. Du må kunne støtte dem hvis det er noen som føler seg ukomfortable eller utrygge.

Hvis det ofte oppstår truende situasjoner på treningssenteret, kan det være en idé å bruke alarmknapper som personalet kan ha med seg, eller som installeres i resepsjonen. Dermed er en vekter bare et knappetrykk hvis det oppstår en ubehagelig eller truende situasjon som krever assistanse.

 

Gjør det enklere for medlemmene

Mange mennesker er innom treningsstudioet hver dag, og de færreste tenker på sikkerhet når de kommer for å trene. Derfor er det ekstra viktig at rømningsveier er tydelig merket, og har god fremkommelighet. Sørg for at det ikke er noe som blokkerer rømningsveier eller brannslukkingsutstyr, som vekter eller andre treningsredskaper. Ved brann eller ulykker kan personalet bli nødt til å hjelpe medlemmene ut i sikkerhet. Her kan Securitas hjelpe dere ved å gå gjennom rømningsplanen og holde brann- og evakueringsøvelser sammen med personalet. Dette gjør alle godt forberedt på uventede situasjoner.

 

Vær tydelig på hva man skal gjøre hvis ulykken inntreffer

Noen ganger hender det utenkelige, selv om du har gjort det du kunne for å minimere risikoen. Derfor er det viktig at alle vet hva de skal gjøre i en nødssituasjon. Sørg for at alle ansatte, også nyansatte, har fått opplæring i hvilke rutiner som gjelder, og hvordan brannvernutstyret brukes.

Brannslukkings- og verneutstyr er bortkastet hvis man ikke vet hvordan man skal bruke det. Lær opp personalet i riktig bruk. Det er også din jobb å regelmessig kontrollere lokalene for potensielle brannrisikoer.

For å hindre at en ulykke gjentar seg, er det også viktig at du som ansvarlig dokumenterer hva som har skjedd, og at dere sammen lærer av hendelsen. Alle alvorlige ulykker som rammer ansatte, må rapporteres til Arbeidstilsynet.

 

Ta den riktige avgjørelsen med hjelp fra Securitas

Når du og de ansatte føler dere trygge på jobben, blir dere mer effektive og kan hjelpe medlemmene å få mest mulig ut av treningen. Du kan konsultere eksperter på området for å sikre at alle potensielle risikofaktorer i lokalene dine er identifisert, og at de riktige sikkerhetsløsningene er installert. 

Med Securitas som partner trenger du ikke bekymre deg for sikkerheten på arbeidsplassen. Vi har omfattende erfaring, et bredt utvalg av sikkerhetssystemer og kan tilby alt fra en ende-til-ende-sikkerhetsløsning for treningssenteret, til hjelp med et bestemt område.

Trenger du hjelp med risikovurdering og sikkerhetsløsninger? Ta kontakt med oss, så ringer vi deg tilbake og hjelper deg med å forbedre sikkerheten på treningssenteret ditt. Den første risikovurderingen betaler du ikke for. 

For fakturaspørsmål så send en epost til fakturakunde@securitas.no

For spørsmål rundt rekruttering, vekterkurs og mer, så send en epost til henvendelse.rekruttering@securitas.no

For spørsmål tilknyttet teknikk eller tekniske utfordringer, så send en epost til alarm@securitas.no

Om du har en tilbakemelding til Securitas kan du dele den med oss på alarm@securitas.no

For en generell henvendelse så send en epost til info@securitas.no

Beklager, vi støtter ikke denne nettleseren. For å se vår nettside, forsøk en annen browser, som Chrome, Safari, Forefox eller Edge