Skip to main content

Fra panikknapp til kamera

Uansett arbeidsplass må sikkerheten alltid komme først. Du vil at dine ansatte skal føle seg trygge uansett tidspunkt, arbeidsoppgaver eller stedet hvor jobben utføres. Men hvordan oppnår du dette? Vi viser deg hva du må gjøre for å gjøre arbeidsplassen trygg samtidig som de ansatte vet at de blir godt ivaretatt.

Følelsen av å ikke være trygg på jobben kan ha alvorlige konsekvenser både for enkeltpersoner, team og virksomheten din som helhet. Avhengig av bransje står selskaper overfor forskjellige grader av sikkerhetsrisiko knyttet til forretningsdriften. Uansett risikonivå vil målet alltid være å minimere risikoen på din spesifikke arbeidsplass. Det handler like mye om å sikre at alt fungerer som det skal hvis det oppstår en hendelse, som å sørge for at ansatte føler seg trygge når de forlater bygningen ved arbeidsdagens slutt.

 

Riktig utstyr og prosedyre reduserer sikkerhetsrisikoer

Bedrifter må ha effektive prosedyrer på plass for å håndtere uforutsette hendelser som brann, innbrudd eller hærverk. Det samme gjelder i en medisinsk nødsituasjon der du kanskje trenger gjenopplivingsutstyr og ferdighetene til å bruke det.

I det gamle Hellas var en lås kun en løkke eller stropp festet på døren for å holde den lukket.  I dag kan du velge mellom et stort utvalg av alarmsystemer og sikkerhetsløsninger som varme- og bevegelsesdetektorer, brannbeskyttelse, bevegelsesaktivert intelligent belysning, dør- og vinduslåser, videoovervåkingssystemer og fysisk vakthold. Alle disse løsningene kan skreddersys etter dine behov. Vi hjelper deg med å forstå behovene du har og hvordan du og dine ansatte kan bruke utstyret ditt når det er nødvendig.

 

Personalarmer for ansatte i utsatte stillinger

Håndholdte eller bærbare personalarmer blir stadig mer populære. En personlig alarmenhet gir trygghet for ansatte som jobber alene, som for eksempel skogsarbeidere, elektrikere ute i felt, bønder, ansatte i detaljhandel og i døgnåpne butikker. En personalarm er også en trygghet for hjemmesykepleiere på sine nattlige runder, eller bedrifter som er utsatt for kjente trusler. Vi anbefaler personalarmer for ansatte som risikerer å komme i sårbare situasjoner.

 

Ta kontrollen med adgangs- og video overvåking

Kameraovervåking (CCTV) er effektivt mot uvelkomne besøkende, og en effektiv måte å gi visuelle bevis til politiet og forsikringsselskap ved behov for det. Jo større lokalene dine er og jo flere innganger du har, jo mer vil du kunne dra nytte av overvåkingskameraer.

Mange selskaper benytter kameraovervåking både innvendig og utvending i sine lokaler. Kameraene holder øye med bedriften din innendørs og utendørs 24/7 for å sikre at alt er som det skal være. Overvåkningskamera ved de ytre døråpningene er et effektivt middel for å overvåke hva som skjer utenfor, for eksempel når ansatte forlater arbeidet sent. Hvis noen ringer på dørklokken, kan de ansatte se på skjerm eller på en app hvem som er utenfor døren. På den måten unngår de å utsette seg for risiko

 

Risikovurderinger gir deg sikker prosedyre og økt bevissthet

Som bedriftseier har du mulighet til å velge mellom sikkerhetsløsninger og -produkter som vil gi dine ansatte trygghet på jobben. En panikknapp kan være betryggende, og det samme kan videoovervåkning for opptak av hendelser i og utenfor forretningslokalene dine.

I de fleste tilfeller besøker vi bedriften din for å gjennomføre en risikovurdering, vanligvis med plantegninger og oppsett av eiendommen og lokalene. Basert på denne risikovurderingen skreddersyr vi en sikkerhetsløsning i tråd med hvordan virksomheten din fungerer for deg og dine ansatte.

Usikker på om du oppfyller alle kravene, og ønsker å lære mer om risikovurdering og sikkerhetsløsninger? Ring oss på 02452, og en av våre rådgivere vil ringe deg tilbake.

 

For fakturaspørsmål så send en epost til fakturakunde@securitas.no

For spørsmål rundt rekruttering, vekterkurs og mer, så send en epost til henvendelse.rekruttering@securitas.no

For spørsmål tilknyttet teknikk eller tekniske utfordringer, så send en epost til alarm@securitas.no

Om du har en tilbakemelding til Securitas kan du dele den med oss på alarm@securitas.no

For en generell henvendelse så send en epost til info@securitas.no

Beklager, vi støtter ikke denne nettleseren. For å se vår nettside, forsøk en annen browser, som Chrome, Safari, Forefox eller Edge