Skip to main content

Veiledning: Øk sikkerheten til ansatte som jobber alene

Hver dag er personer som jobber alene, utsatt for en viss risiko. Vold, kriminalitet, ulykker eller uønskede hendelser kan være overhengende trusler. De som jobber alene er alltid litt mer sårbar enn i gruppe. Her veiledes du gjennom trinnene for å øke sikkerheten til ansatte som jobber alene.

1. Gi personalet opplæring

Opplæring og instruksjoner kan forberede ansatte på uønskede situasjoner. Sørg for at de er oppmerksomme på hvilke risikofaktorer som er involvert, og hvordan de skal reagere i nødsituasjoner. Det er fort gjort at de daglige oppgavene tar all oppmerksomheten. Derfor er det viktig å minne dem på å ha et våkent blikk på omgivelsene. Det kan bety å kontrollere utstyr for å redusere ulykker, eller rapportere mistenkelig atferd i en butikk. Kunnskap og bevissthet er noe du ønsker å oppmuntre til hos ansatte som jobber alene i lange perioder.

 

2. Sikre arbeidsmiljøet

Sørg for at du har de riktige sikkerhetsløsningene på plass. Det er arbeidsgiverens ansvar å sikre miljøet for ansatte som jobber alene. Hvis du ikke vet hvor du skal starte, kan du få hjelp til å lage en sjekkliste over eventuelle forbedringstiltak. Det kan vise seg å være en verdifull investering – slik at du ikke overser noe.

 

3. Implementer de riktige prosedyrene

Gjennomgå farene en arbeidsplass kan utgjøre for arbeidstakere som jobber alene. Strategisk sikkerhetsinnsats handler om å minimere risiko. For butikker og bedrifter kan dette for eksempel bety å sikre medarbeidere med personlige alarmer.

Du kan planlegge regelmessige kontroller som en del av den generelle sikkerhetsrutinen. Dette øker sikkerheten til de ansatte og forhindrer kriminalitet ved å øke tilstedeværelsen av vektere og andre midlertidig ansatte.

 

4. Bruk teknologi

Med riktig teknologi kan du øke sikkerhetsnivået og sikre at ansatte kan påkalle hjelp. Dette kan for eksempel innebære å installere en alarmløsning som passer bedriften. I dag finnes det flere løsningerfor dette.

Husk: Det er svært viktig at en ansatt kan føle seg trygg på jobb. Jobbtilfredshet påvirker ikke bare de ansattes velvære, men er også viktig for produktiviteten. 

 

Securitas gjør det enkelt å føle seg trygg

Securitas vil bistå deg en rekke ulike av aspekter av sikkerheten på arbeidsplassen. Med lang erfaring og en rekke sikkerhetssystemer og løsninger, kan vi både ta en helhetlig tilnærming til sikkerheten til lokalene dine, og hjelpe deg med å sikre ansatte som jobber alene.

Vil du lære mer eller trenger du hjelp med risikovurdering og sikkerhetsløsninger? Ta kontakt, så ringer vi tilbake. Den første risikovurderingen er helt gratis. 

 

 

For fakturaspørsmål så send en epost til fakturakunde@securitas.no

For spørsmål rundt rekruttering, vekterkurs og mer, så send en epost til henvendelse.rekruttering@securitas.no

For spørsmål tilknyttet teknikk eller tekniske utfordringer, så send en epost til alarm@securitas.no

Om du har en tilbakemelding til Securitas kan du dele den med oss på alarm@securitas.no

For en generell henvendelse så send en epost til info@securitas.no

Beklager, vi støtter ikke denne nettleseren. For å se vår nettside, forsøk en annen browser, som Chrome, Safari, Forefox eller Edge