Skip to main content

Sikre restauranten – alt fra alarmer til brannvern

En restaurant er ofte en morsom arbeidsplass med høyt tempo! Samtidig kan det være risikabelt, og mange restauranteiere føler dessverre at det er vanskelig å holde tritt med sikkerhetsarbeidet. Kjenner du deg igjen? Ikke vær bekymret. Det trenger ikke være komplisert å forbedre sikkerheten.

8 tips til en trygg restaurant:

● Riktig innbruddsalarm ✓

● Systematisk brannvernarbeid ✓

● Riktig slukningsutstyr til restaurantkjøkkenet ✓

● Tydelig rømningsplan og nødutganger ✓

● Forhindre yrkesskader med tydelige rutiner ✓

● Opplæring og øvelser for de ansatte ✓

● Overvåkningskameraer både dag og natt ✓

● Ikke gjør det enkelt for tyvene – tenk på omgivelsene ✓

 

1. Riktig innbruddsalarm

En god alarm hindrer innbrudd og hærverk i restauranten. Bedriftens forsikring kan også kreve at du må ha en godkjent innbruddsalarm i en bestemt alarmklasse. Pass derfor på at du vet hva forsikringen krever, slik at du har riktig alarm. Les mer om godkjente alarmer.

 

2. Overvåkingskameraer for sikkerhet - dag og natt

Kameraovervåkning forhindrer innbrudd, ran og hærverk, og beskytter restauranten både om dagen og natten. I tillegg kan kamerabilder brukes som bevis hvis noe skjer.

 

3. Systematisk brannvernarbeid

I et restaurantkjøkken er risikoen for brann stor og derfor er det viktig å arbeide systematisk med brannvernet for å hindre ulykker. Regler og rutiner må være tydelige, og du må gjennomføre regelmessige egenkontroller for å sikre at brannslukningsutstyret og andre løsninger er på plass. Les mer om brannvern for restauranten.

 

4. Riktig slukningsutstyr for restaurantkjøkkenet

Systematisk arbeid med brannvern kan ha en preventiv effekt, men pass på at du har riktig slukningsutstyr hvis det oppstår en ulykke. Branner i olje og fett er vanskelig å slukke og krever spesielle brannslukningsapparater. Du kan også installere et Ansulex-system. Det kan redde både liv og eiendom.

 

5. Tydelig evakueringsplan og nødutganger

En ulempe ved evakuering er at gjester i restauranten, kafeen eller baren din ikke kjenner lokalet. Derfor er det nødvendig at du har en tydelig evakueringsplan og merkede nødutganger, slik at de kan komme ut raskt hvis noe uventet skjer.

Ikke glem å gi personalet opplæring slik at de vet hva de skal gjøre hvis det oppstår en ulykke.

 

6. Forhindre yrkesskader med tydelige rutiner

Ansatte i restaurantbransjen er ofte utsatt for brann- og slitasjeskader. For å redusere risikoen er det viktig at du har tydelige rutiner for arbeidsmetoder og ergonomi.

I henhold til arbeidsmiljøloven er du også forpliktet til å regelmessig å undersøke arbeidsmiljøet for å redusere risikofaktorene. Du må dokumentere og rapportere skadene som oppstår til Arbeidstilsynet for å redusere risikoen for at en liknende ulykke skjer igjen.

 

7. Sikkerhetsopplæring og -øvelser for de ansatte

Sikkerhetsopplæring er av stor betydning for å holde både gjester og ansatte trygge i lokalene. Gi de ansatte opplæring i hvordan de arbeider på en trygg måte med alt fra mathåndtering til hvordan man forhindrer branner og skader. Det er også viktig at de ansatte eksempelvis får gjennomføre evakueringsøvelser eller lærer hvordan de bruker brannslukningsapparatet – slik at rutinene også fungerer i praksis.

 

8. Ikke gjør det enkelt for tyvene – tenk på omgivelsene

Brannstiftelser og innbrudd er dessverre en vanlig risiko for restauranter og kafeer, men det finnes enkle tiltak for å redusere risikoen. Løse steiner, avfall og paller nær fasaden kan brukes som verktøy for å komme seg inn eller starte branner. Kontroller omgivelsene til restauranten for å redusere risikoen for en ubehagelig overraskelse når du kommer på jobb om morgenen.

 

Vil du vite hvilke sikkerhetsløsninger som passer for deg?

Securitas hjelper deg med en innledende risikovurdering og finner sikkerhetsløsningene som passer for din bedrift. Vi har omfattende erfaring med skreddersydde sikkerhetsløsninger og hjelper deg med alt fra å velge produkter og installere dem, til å gi personalet opplæring og gjennomføre vedlikeholdstjenester. Med Securitas som partner fokuserer vi på å sikre bedriften din, slik at du kan konsentrere deg om virksomheten din. Når du har bestemt deg, tar vi oss av resten.

Legg igjen telefonnummeret ditt, så ringer vi deg. Den første risikovurderingen er alltid gratis.

For fakturaspørsmål så send en epost til fakturakunde@securitas.no

For spørsmål rundt rekruttering, vekterkurs og mer, så send en epost til henvendelse.rekruttering@securitas.no

For spørsmål tilknyttet teknikk eller tekniske utfordringer, så send en epost til alarm@securitas.no

Om du har en tilbakemelding til Securitas kan du dele den med oss på alarm@securitas.no

For en generell henvendelse så send en epost til info@securitas.no

Beklager, vi støtter ikke denne nettleseren. For å se vår nettside, forsøk en annen browser, som Chrome, Safari, Forefox eller Edge