Skip to main content

Slik holder du tyvene borte fra verkstedet ditt

Verksteder befinner seg ofte på litt steder hvor det generelt er lite trafikk og kan derfor være attraktive mål for innbruddstyver. Unngå stjålne verktøy og skader på maskinene dine ved hjelp av noen få, enkle sikkerhetstiltak. Følg disse trinnene og finn ut om du har alt du trenger for å sikre verkstedet, verktøyene og de ansatte.

1. Sett opp et gjerde rundt området

Jo bedre den eksterne sikkerheten er, jo vanskeligere vil det være for tyvene å komme inn. Ved å sette opp et gjerde rundt verkstedet, blir det tydelig hvilket området som er offentlig, og hva som tilhører deg og din eiendom. Husk også at det bør være to meter mellom gjerdet og store gjenstander som containere og biler slik at tyver ikke kan bruke disse når de forsøker å komme over gjerdet. Hvis du allerede har et gjerde, er det viktig å inspisere det kontinuerlig. Sjekk at det ikke finnes hull eller andre tegn på at noen forbereder et innbrudd.

2. Installer overvåkningskameraer

Når et gjerde er på plass, blir det tydelig hvilket område uautoriserte personer ikke har lov til å gå inn på. Ved å installere overvåkningskameraer og tydelig markere at området er videoovervåket, kan du forhindre kriminalitet og hærverk før det skjer. Kameraovervåkning betyr også at du aldri trenger å bekymre deg for hva som skjer på tomta eller verkstedet ditt når du går hjem for dagen, siden du alltid har ekstra øyne på plass. Hvis noe kriminelt oppstår, vil overvåkningskameraene samle inn viktig bevis som deretter kan overleveres til politiet. Det gjør det enklere for politiet å finne og arrestere gjerningspersonen.

3. Benytt deg av adgangskortsystem

Det er veldig fort gjort at nøkler blir borte, eller at de havner i feil hender. Ved å jobbe med adgangskort kan du enkelt deaktivere et forsvunnet kort i stedet for å måtte skifte alle låsene i verkstedet.

Med et smart adgangssystem kan du dele lokalene opp i forskjellige soner og gi riktig tilgang til riktige personer. Det er ikke sikkert at alle dine ansatte trenger tilgang til reserve- og utstyrslageret ditt. Eller at rengjøringspersonalet trenger tilgang til rommet hele døgnet, hver eneste dag.

En tredje fordel er at det vil være en logg over hvem som åpner hvilke dører. Dette gjør det enklere hvis du mistenker at det er interne tyverier i verkstedet.

4. Få kontroll med alarmen via appen vår

Med en tilkoblet alarm kan du og de ansatte enkelt skru alarmen av og på ved hjelp av appen vår. Du vil også motta et varsel hver gang det skjer. På den måten vil du få vite om dine ansatte eller uanmeldte besøkende utløser alarmen sent på kvelden.

5. Gi de ansatte opplæring for bedre oversikt

Ettersom verksteder vanligvis befinner seg på litt avsidesliggende steder, kan du og de ansatte få inntrykk av at det ikke finnes mennesker i området. Det kan føre til at du åpner portene – ikke minst i de varme sommermånedene. Det er viktig at du og de ansatte er oppmerksomme på hva som utgjør risiko, og at dere hele tiden minner hverandre på det, ikke bare når en nyansatt begynner å jobbe for deg.

 

6. Fordelene med en bærbar sikkerhetsalarm

Jobber du alene i et verksted, eller har du kanskje ansatte som vanligvis jobber alene om kvelden? Å jobbe alene i industriområder, omgitt av verktøy og materialer som kan interessere potensielle tyver, kan være en sårbar situasjon. Ved å bruke en bærbar sikkerhetsalarm kan den ansatte føle seg trygg uansett hvor han eller hun er i bygningen dersom en situasjon eskalerer.

En bærbar sikkerhetsalarm er også gunstig hvis det oppstår en ulykke og den ansatte trenger hjelp, men ikke kan komme seg til telefonen.

7. Gjør det vanskelig for tyven med en safe der du oppbevarer nøklene dine

Hvis en innbruddstyv ønsker å stjele en bil på gaten, må han skade bilen på en eller annen måte for å komme inn i den. I et bilverksted er biler og nøkler samlet og vanligvis bare noen få meter fra hverandre, noe som selvfølgelig gjør verksteder mer attraktivt som mål for kriminelle. Pass på at kundens bilnøkler alltid er innelåst i en nøkkelsafe eller et nøkkelskap, og at safen/skapet overvåkes med overvåkingskameraer.

 

8. Foreta investeringen nå og unngå uventede kostnader

Hvis det skjer et innbrudd, kan prisen for sikkerhetsarbeid være høy. I det lange løp er det rimeligere hvis du kontrollerer sikkerheten og situasjonen før noe skjer. Gå derfor gjennom punktene på denne listen, og gjennomfør en sikkerhetsanalyse for å se om du og bedriften din har som er nødvendig. Hvis ikke, kan det være verdt å gjøre investeringer nå, i stedet for å betale kostnadene et innbrudd medfører.

 

En sikkerhetspartner du kan stole på 

Securitas er en sikkerhetspartner med omfattende kunnskap om hvordan du best sikrer virksomheten din med små midler. Vi har også god erfaring med å hjelpe bedrifter med sikkerhetsløsninger spesielt tilpasset deres spesifikke behov. 

For fakturaspørsmål så send en epost til fakturakunde@securitas.no

For spørsmål rundt rekruttering, vekterkurs og mer, så send en epost til henvendelse.rekruttering@securitas.no

For spørsmål tilknyttet teknikk eller tekniske utfordringer, så send en epost til alarm@securitas.no

Om du har en tilbakemelding til Securitas kan du dele den med oss på alarm@securitas.no

For en generell henvendelse så send en epost til info@securitas.no

Beklager, vi støtter ikke denne nettleseren. For å se vår nettside, forsøk en annen browser, som Chrome, Safari, Forefox eller Edge