Skip to main content

Ti fordeler med kameraovervåking på et verksted

Det er fint å ha noen ekstra øyne til å holde oversikt over hva som skjer i og rundt verkstedet ditt. Ikke la tyveri av verktøy og materiell stoppe deg og dine ansatte fra å drive virksomheten. Vi gir deg ti tips om hvorfor kameraovervåking er en god investering, og hvorfor du bør tenke på det.

Bilverksteder og andre verksteder kan ha avsidesliggende lokaler, noe som tiltrekker personer som ønsker å bevege seg rundt uten å tiltrekke seg for mye oppmerksomhet. Med et overvåkingssystem får du våkne øyne som hjelper deg med å holde oppsyn med området når du ikke er der eller når du jobber et annet sted i lokalene. Kameraovervåkning kan avskrekke mulige kriminelle, sørge for sikkerhet og få de ansatte til å føle seg trygge på jobb. Vi har samlet ti fordeler med kameraovervåkning og tips til hvordan det kan hjelpe deg med personalsikkerhet, brannslukking og forebygging av kriminalitet.

 

1. Gir deg øyne – overalt

Biler og verktøy er attraktive varer å stjele og du kan ikke overvåke alle bilene som er parkert på verkstedet. Ved hjelp av videoovervåkning kan du få et par våkne øyne til å passe på området, slik at du kan konsentrere deg om det du gjør best: reparere kundenes biler. Som en del av smart videoanalyse får du en funksjon som identifiserer bevegelsesmønstre, og som kan avgjøre om en person beveger seg på en mistenkelig måte og forbereder et innbrudd – eller om personen bare er en tilfeldig passerende. Securitas videoanalysefunksjon kan stilles inn slik at opptaket starter noen sekunder før den mistenkelige bevegelsen.

 

2. Bilde + lyd = suksess

Hvis kameraovervåkingen er tilkoblet nettet kan vi i Securitas se hva som skjer ved og i lokalene dine og varsle om en mulig kriminell handling. Hvis kameraovervåkingen suppleres med tilkoblede høyttalere kan vi varsle mulige kriminelle om at vi har lagt merke til dem og be dem om å forlate området før de rekker å gjøre noe kriminelt. Denne meldingen kan også spilles inn på forhånd, som betyr at hvis en person beveger seg innenfor et fastsatt område, blir det spilt av en automatisk melding.

 

3. Ikke la tyven bevege seg i mørket

Videoovervåkning kan også være koblet til lys slik lysene slås på dersom uautoriserte personer beveger seg innenfor et forbudt området om kvelden og natten. Potensielle innbruddstyver kan dermed ikke lenger gjemme seg i mørket.

 

4. Riktig handling når alarmen går

Hvis alarmen går, vil både du og operasjonssentralen kunne se området ved hjelp av videoovervåkningen. Da vil dere raskt kunne avgjøre hva som har skjedd og iverksette passende tiltak. Hvis det er et pågående innbrudd kan vi kontakte politiet umiddelbart, eller hvis det er brannalarmen, kan vi sende brannvesenet. Hvis alarmen går ved et uhell eller blir utløst av et dyr som beveger seg i området kan videoovervåkning hjelpe deg med å komme til riktig konklusjon og utelukke mistanke om kriminalitet.

 

5. Forebyggende effekt

Bare det at det finnes kameraovervåking gjør at innbruddstyver og personer som kan begå hærverk på eiendommen tenker seg om to ganger. I tillegg til å sette opp kameraer er det også viktig å bruke riktige skilt for å informere publikum om at området er videoovervåket. Det betyr at innbruddstyver oppgir planene sine om et mulig innbrudd før de har begynt. Det sparer deg både for tid og penger og skaper trygghet for de ansatte.

 

6. Hold oversikt over kundenes nøkler

Biler har alltid vært attraktive for tyver, og som oftest må en innbruddstyv skade bilen for å komme inn i den – hvis de ikke tilfeldigvis har nøkkelen. I et bilverksted er både biler og nøkler samlet, noe som gjør det ekstra interessant for ubudne gjester. Ved å installere videoovervåkning rettet mot nøkkelskapet får du ekstra sikkerhet og du får også bevis på hvem som tok en nøkkel hvis en bil forsvinner. Det samme gjelder hvis du har et reservedelsrom. Ved hjelp av kameraovervåking blir det tydelig hvilke reservedeler som hentes og av hvem.

 

7. Gi de ansatte trygghet

Det kan være fysisk slitsomt å jobbe i et verksted. Derfor er full konsentrasjon nødvendig for å kunne yte sitt beste og sørge for at virksomheten forblir lønnsom. La de ansatte konsentrere seg om det de gjør best, og unngå å tenke på trusler utenfor. Videoovervåkning vil styrke ekstern og intern beskyttelse.

 

8. Beskytt personalinngangen

Ved å ha kameraer rettet mot personalinngangen kan de ansatte føle seg ekstra trygge når de kommer på jobb eller går for dagen. Siden personalinnganger ofte befinner seg på baksiden og litt isolert fra resten av lokalene, kan det være fint med noen ekstra øyne.

 

9. Finn ut mer om uanmeldt arbeid

Du er ansvarlig for de ansatte så lenge de er på verkstedet ditt. Hvis noen bestemmer seg for å jobbe uanmeldt med sine egne prosjekter på kvelden eller natten, er det fortsatt du som er ansvarlig for personen hvis han eller hun blir skadet. Ved å bruke videoovervåkning og adgangskontroll får du muligheten til å se om det er aktivitet på kvelden som du ikke var klar over.

 

10. Forenkle forsikringssaker

Hvis noen av dine ansatte blir skadet på jobb, en kunde kolliderer med en annen bil på parkeringsplassen eller et annet uhell oppstår, kan kameraovervåking gi deg bevis. Bevis som forsikringsselskapene trenger for raskt å treffe en avgjørelse og gi den hjelpen eller erstatningen som trengs.

 

Få hjelp fra en trygg sikkerhetspartner 

Securitas hjelper deg med sikkerheten fra start til slutt. Vi gjennomfører en innledende risikovurdering og har både ekspertisen og sikkerhetsutstyret du trenger. Etter hvert som bedriften utvikler seg, hjelper vi deg med å oppgradere sikkerhetsløsningene til dine behov. På den måten kan du alltid føle deg trygg og bruke tiden på å utvikle virksomheten din.

For fakturaspørsmål så send en epost til fakturakunde@securitas.no

For spørsmål rundt rekruttering, vekterkurs og mer, så send en epost til henvendelse.rekruttering@securitas.no

For spørsmål tilknyttet teknikk eller tekniske utfordringer, så send en epost til alarm@securitas.no

Om du har en tilbakemelding til Securitas kan du dele den med oss på alarm@securitas.no

For en generell henvendelse så send en epost til info@securitas.no

Beklager, vi støtter ikke denne nettleseren. For å se vår nettside, forsøk en annen browser, som Chrome, Safari, Forefox eller Edge