Skip to main content

Securitas fullfører oppkjøpet av STANLEY Security

Det etterlengtede oppkjøpet av STANLEY Security and Healthcare kompletterer og akselererer Securitas' transformasjonsreise mot teknologibaserte løsninger, og ambisjonen om å posisjonere Securitas som en global sikkerhetspartner som bidrar til å gjøre verden til et tryggere sted.

Publisert
22 juli 2022 11:49
  • Securitas akselererer transformasjonen med teknologibaserte løsninger
  • Selskapet styrker sin kompetanse og kapasitet i viktige markeder innen teknologiske leveranser, og gjør det mulig å bli en sterkere forretningspartner for å støtte kunder globalt
  • Sammen med STANLEY Security and Healthcare vil Securitas kunne tilby et komplementært tilbud i hele verdikjeden som sømløst støtter kundenes virksomhet
  • Den kombinerte forretningsenheten vil bli kalt Securitas Technology
  • Betydelige kommersielle synergimuligheter med 500 000 eksisterende, så vel som nye kunder. Det forventes at omtrent 50% av Securitas' fortjeneste vil bli generert gjennom teknologi- og løsningssalg
  • Oppkjøpet støtter Securitas strategi og skaper en betydelig plattform for innovasjon

8. desember 2021 kunngjorde Securitas intensjonen om å kjøpe virksomheten Electronic Security Solutions fra Stanley Black &Decker Inc. ("Stanley Security"). Etter regulatoriske godkjenninger er oppkjøpet nå fullført, og de to virksomhetenes felles potensial vil bli realisert.

-Dette oppkjøpet har stor betydning for oss i Norge. STANLEY Security and Healtcare passer godt inn i vår eksisterende divisjon innen elektronisk sikkerhet. Securitas vil nå få økt kapasitet og kompetanse og være en enda bedre samarbeidspartner for våre kunder, sier administrerende direktør i Norge, Martin Holmen.

Securitas har en sterk posisjon i markedet for sikkerhetstjenester og har kontinuerlig bygget en robust plattform innenfor det elektroniske sikkerhetsområdet for å møte den økende etterspørselen etter smartere, innovative teknologibaserte sikkerhetsløsninger. Strategiske oppkjøp de siste årene, kombinert med effektive transformasjonsprogrammer og oppkjøpet av STANLEY Security, gjør det mulig å videreutvikle Securitas` ambisjon om å være en unik aktør i sikkerhetsbransjen.

Kjernen i Securitas' strategi og verdi proposisjon, er en sterk tro på at fremtiden for sikkerhetsbransjen er bygget på global tilstedeværelse, teknologi tilkoblet operasjonssentraler og intelligent bruk av data. Ved å utnytte og kombinere disse tre fortrinnene med en helhetlig tilnærming og på tvers av hele sikkerhetsverdikjeden, posisjonerer Securitas seg som en fremfragende partner for kunder over hele verden.

– Vi ser et økende kundebehov for å styrke vårt vakt- og konsulenttilbud med teknologibaserte løsninger. Etter hvert som globale utfordringer utvikler seg raskt, er helse-, trygghets- og sikkerhetsløsninger avgjørende for å hjelpe virksomhetene med å beskytte ansatte, eiendeler og optimalisere driften. Sammen med STANLEY Security er vi i stand til å drive og omdefinere fremtiden for sikkerhetsbransjen, ved å tilby en bred portefølje av integrerte teknologiaktiverte løsninger som hjelper kundene våre med å fokusere på å administrere kjernevirksomheten sin, sier Magnus Ahlqvist, konsernsjef.

STANLEY Security har hovedkontor i Indianapolis i USA, og har 30-års historie med å beskytte sine kunder over hele verden gjennom en bransjeledende portefølje av teknologiaktiverte sikkerhetstjenester.  Selskapet er en pålitelig partner for kunder over hele verden med sin innovative
SaaS-teknologi, sømløs installasjon og integrasjon, pålitelig vedlikehold, 24/7 overvåking og innsiktsfull analyse. I dag er STANLEY Security en anerkjent leverandør av sikkerhetsteknologi over hele verden, med omtrent  8000 ansatte som opererer rundt 200 kontorer og 16 alarmsentraler i Belgia, Canada, Danmark, Finland, Frankrike, Nederland, Irland, Mexico, Norge, Sverige, Storbritannia og USA.

-Betydningen av tekniske tjenester i sikkerhetssektoren øker stadig. Det kombinerte Securitas og STANLEY Security vil kunne betjene kundene våre enda bedre, sier STANLEY Securitys nordiske direktør Kettil Stenberg.

Securitas er på vei til å nå ambisjonen om å bli en sterkere forretningspartner som tilbyr helhetlige og integrerte løsninger med enestående kvalitet til våre kunder. For å oppnå dette er teknologi nøkkelen som muliggjør smartere sikkerhetstjenester og innovative løsninger, fra tjenester på stedet til avansert overvåking, omfattende risikoanalyser og rådgivningstjenester. Ved å kombinere krefter med STANLEY Security kan Securitas akselerere veksten og bygge et enda sterkere tilbud rettet mot fremtidens avanserte sikkerhetsbehov.

Les mer i Securitas AB`s pressemelding her

Kontakt:

Gert Erik Engelien, tlf 916 60 417, epost: gert.erik.engelien@securitas.no

For fakturaspørsmål så send en epost til fakturakunde@securitas.no

For spørsmål rundt rekruttering, vekterkurs og mer, så send en epost til henvendelse.rekruttering@securitas.no

For spørsmål tilknyttet teknikk eller tekniske utfordringer, så send en epost til alarm@securitas.no

Om du har en tilbakemelding til Securitas kan du dele den med oss på alarm@securitas.no

For en generell henvendelse så send en epost til info@securitas.no

Beklager, vi støtter ikke denne nettleseren. For å se vår nettside, forsøk en annen browser, som Chrome, Safari, Forefox eller Edge