Skip to main content

Securitas’ tre røde prikker fyller 50 år den 11. mai

De ikoniske tre røde prikkene som utgjør logoen til sikkerhetsleverandøren Securitas, har jubileum etter 50 år siden første registrering

Publisert
11 mai 2023 09:30

Securitas' ikoniske logo - med sine tre røde prikker og navnet "Securitas" under - ble registrert hos Patent- og registreringskontoret i Sverige den 11. mai 1973. På tidspunktet for registreringen hadde logoen allerede vært i bruk siden 1971, men registreringen bekreftet Securitas' eierskap til logoen.

Karl Erik Ekeroth, kunstneren bak ikonet

Logoen ble designet av svenske kunstneren Karl Erik Ekeroth (1931-2019). Ekeroth studerte kunsthistorie, typografi og maleri på Konstfack, Sveriges største universitet som spesialiserer seg på kunst, håndverk og design. Ideen om å bruke tre prikker kommer fra bokstaven "S" i morsekoden, kjent fra den internasjonale nødsignalet SOS.

Bruken av små bokstaver i logotyper var moteriktig på 70-tallet, derfor brukte Ekeroth bare små bokstaver for firmanavnet i sine originale skisser. Imidlertid foretrakk Securitas 'CEO på den tiden, Erik Philip-Sörensen, store bokstaver, og Ekeroth gikk nølende med på det. Men han klarte, som en stille, kunstnerisk protest, å presse inn en liten "u". Etter merkevareoppdateringen i 2021, forble bare "S" med stor bokstav, med påfølgende bokstaver i små bokstaver - på noen måter som bevarer Ekeroths kunstneriske uttrykk.

Uendret siden registrering

"Securitas 'visuelle identitet har gjennomgått to store revisjoner," sier Mauro Silva, VP for merkevare og strategisk markedsføring. "Men de tre røde prikkene har vært nesten urørt siden registreringen. De representerer verdiene våre (Ærlighet, Vaktsomhet og Hjelpsomhet), og er vår kraftigste merkevareressurs og vår uforvekslelige identifikator. I februar ble Securitas kåret til det 8. mest verdifulle svenske merket i verden, noe som viser kraften i å være tro mot arven vår, uansett hva."

Over 350 000 ansatte og millioner av mennesker i 45 markeder over hele verden møter de tre røde prikkene hver dag. De finnes ikke bare utenfor Securitas-kontorer, men er synlige på kundenes nettsteder og på biler og uniformer, og gir stolthet til våre ansatte og kunder over hele verden. Verden har endret seg betydelig de siste 50 årene, men Securitas forblir dedikert til å gjøre verden til et tryggere sted, samtidig som de former et sikkerhetsløsningsfirma i forkant med verdensledende teknologi og ekspertise.

"De tre prikkene er en konstant påminnelse om verdiene våre," sier Helena Andreas, SVP Group Communications and People. "Hver dag hjelper de til med å forme kulturen i virksomheten vår, som igjen hjelper oss med å skape langsiktig suksess ved å gi verdi til våre kunder, kolleger og samfunn. Dette engasjementet, tiår etter tiår, er det som har gjort Securitas til verdensledende sikkerhetsløsningspartner vi er i dag."

Female operator chatting in front of computer

Om Securitas

Securitas er en verdensledende partner innen sikkerhetsløsninger som hjelper til med å gjøre verden til et tryggere sted. Nesten ni tiår med dyp erfaring betyr at vi ser det andre ikke ser. Ved å utnytte teknologi i samarbeid med våre kunder, kombinert med en innovativ, helhetlig tilnærming, transformerer vi sikkerhetsbransjen. Med 350 000 ansatte i 45 markeder ser vi en annen verden og skaper bærekraftig verdi for våre kunder ved å beskytte det som betyr mest - menneskene og eiendelene deres.

 • Grunnlagt i 1934 i Helsingborg, Sverige
 • 358 000 ansatte
 • Tilstedeværelse i 45 markeder globalt
 • Magnus Ahlqvist er CEO og president

Kjappe fakta

 • Første registrering av Securitas 'logo var 27. oktober 1971
 • Logotypen er designet av Karl Erik Ekeroth (1931-2019)
 • Reguleringsdatoen var 11. mai 1973
 • Ideen om å bruke tre røde prikker kommer fra bokstaven "S" i morsekoden, kjent fra det internasjonale nødsignalet SOS
 • Den røde fargen er Pantone 1787C + 1788U, (C 000, M 092, Y 076, K 000)
 • Securitas kom på topp 10-rangeringen på Brand Finance årlige rapport om de mest verdifulle og sterkeste svenske merkene.
 • De tre røde prikkene er også en del av logoene til Securitas Technology og Securitas Healthcare

Bilder (se under)

 1. Portrett Karl Erik Ekeroth (bilde:privat)
 2. Karl Erik Ekeroth, designeren av Securitas sin logo, jobbende ved pulten (bilde: privat)

For fakturaspørsmål så send en epost til fakturakunde@securitas.no

For spørsmål rundt rekruttering, vekterkurs og mer, så send en epost til henvendelse.rekruttering@securitas.no

For spørsmål tilknyttet teknikk eller tekniske utfordringer, så send en epost til alarm@securitas.no

Om du har en tilbakemelding til Securitas kan du dele den med oss på alarm@securitas.no

For en generell henvendelse så send en epost til info@securitas.no

Beklager, vi støtter ikke denne nettleseren. For å se vår nettside, forsøk en annen browser, som Chrome, Safari, Forefox eller Edge