Brøt seg inn hos gullsmed med slegge

3. oktober 2012

Grovt tyveri fra Mestergull i gågata i Drammen natt til onsdag.

Politiet fikk melding om innbruddet klokken 02.40 natt til onsdag, etter at et øyenvitne observerte en mannsperson løpende vekk fra åstedet.

- Vedkommende skal ha kastet seg inn i en ventende bil, muligens en Mercedes ML-type, forteller operasjonsleder Morten Eriksson ved Søndre Buskerud politidistrikt.

Hindret av «tåkeanlegg»

Ifølge forretningen selv stoppet et avansert «tåkeanlegg» tyven fra å få med seg store verdier, selv om vedkommende rakk å knuse en smykkedisk før han rømte.

- Alarmen gikk når inngangsdøren ble knust, og med en gang det er bevegelse inne i butikken blir hele lokalet tåkelagt på sekunder. Det ser ut til å være lite eller ingen ting som er forsvunnet, men hærværket har jo ødelagt en del, sier daglig leder Henning Bjørnstad.

Securitas skal ha vært på stedet allerede et minutt etter alarmen gikk, men da var tyven allerede forduftet. Bjørnstad forteller at de har hatt tåkeanlegget innstallert et halvt års tid, og er fornøyd med hvordan det virket.

- Dette er jo første gangen vi har fått prøvd det i praksis, og det ser ut til å ha fungert svært effektivt, sier Bjørnstad.

Les hele saken på dt.no

Relevante dokumenter