Godkjent som opplæringskontor

18. februar 2015

Securitas er nå godkjent som opplæringskontor for kontor og administrasjonsfaget og sikkerhetsfaget. Den første godkjenningen gjelder i Oslo.

– Dette er utrolig gøy! Jeg kjenner ikke til at det er andre bedrifter i vår bransje som er godkjent som opplæringskontor. Vi er den første og eneste, sier Pål-André Hansen, fagopplæringsansvarlig i Securitas.

Securitas er fra før av godkjent lærlingbedrift, men får en høyere status som opplæringskontor.

– Det stilles strengere krav til et opplæringskontor enn en lærlingbedrift og det nåløyet har vi passert. For oss betyr det økt fleksibilitet, og det blir enklere å ha dialog og samarbeid med fylkeskommunene. Vi tror også det blir lettere å følge opp lærlingene vi har hos oss, sier Hansen.

Den første godkjenningen gjelder i Oslo. Men Securitas ønsker å bli godkjent som opplæringskontor for hele landet.

– Vi må søke om godkjenning i alle fylkene, men vi håper det skal gå fint når vi allerede er godkjent i Oslo. Nå jobber vi med å bli godkjent i fylkene vi har lærlinger og er godkjente som lærlingbedrifter, også tar vi de øvrige fylkene etter hvert, forteller Hansen.

Han har stor tro på Securitas som opplæringskontor og mener selskapet har alle forutsetninger for å lykkes med lærlinger.

– Vi skal være best på kvalitet og da er det viktig for oss å ha ansatte med riktig kompetanse. Vi merker også at kundene våre stiller stadig høyere krav til vekternes ferdigheter, sier han. Han legger til at godkjenningen underbygger Securitas satsing på lærlinger, og at dette bidrar til å ta bransjen et steg videre.