Skal sikre VM i skiskyting

5. februar 2015

Forrige uke ble det klart at Securitas skal sikre prøve-VM i skiskyting i Holmenkollen i februar i år, og VM i mars 2016.

– For oss er det prestisje i å sikre dette arrangementet. Det er et oppdrag hvor sikkerhet står i høysetet. Vi gleder oss til å delta i folkefesten som dette blir, sier administrerende direktør i Securitas Martin Holmen. 

Securitas skal levere sikkerhetstjenester på alle arenaer i forbindelse med arrangementene. Det betyr blant annet vakthold ved anlegget i Holmenkollen og i tilknytning til medaljeseremonier i Oslo sentrum. Tekniske løsninger fra Securitas vil også være en del av leveransen.

–Securitas er en trygg leverandør og samarbeidspartner. De har stor kompetanse på området og har vært med på lignende tidligere, sier administrerende direktør i Skiskytter VM 2016 AS, Per Bergerud.

Han legger til at kvalitet på tjenestene og at Securitas var villige til å bli offisiell leverandør var avgjørende for valget. Et annet element han anser som viktig i samarbeidsavtalen er teknikkløsningene.

–Det som også er veldig positivt i avtalen er at de skal levere en RVS-henger med kameraer og direkte tilknytning til Securitas alarmsentral. Men denne hengeren kan vi dekke områder hvor det ikke allerede finnes kameraer i dag, sier Bergerud.

I tillegg til hengeren og andre tekniske løsninger vil opp mot 100 vektere fra Securitas og PSS Securitas være i sving under arrangementet neste år. Forberedelsene er godt i gang, og første konkurransedag i prøve-VM i skiskyting avholdes torsdag 12. februar i Holmenkollen.

Etter prøve-VM vil det samarbeides tett mellom en sikkerhetsleder i Securitas og VM-arrangørenes egen sikkerhetsansvarlig frem mot mesterskapet i 2016.