Securitas inngår samarbeid med leverandør av droner

30. januar 2018

Sikkerhetsbransjen er i endring og ny teknologi tas i bruk for å sikre hjem, samfunn og arbeidsplasser. Som bransjeleder og verdens største sikkerhetsselskap leder Securitas utviklingen og inngår samarbeid med Flir, verdens største leverandør av infrarød kamerateknologi. Selskapet utvikler også drone- og antidronesystemer sammen med et gründerselskap i Norge, Flir UAS.

I takt med at samfunnet endrer seg, møter våre kunder nye krav og utfordringer. -Vi arbeider hver dag for å kombinere mennesker, teknologi og kunnskap på en måte som også i fremtiden gir de beste sikkerhetsløsningene i det norske markedet, sier Bjørn Lohne teknisk direktør i Securitas. -Samarbeidet med Flir gir oss mulighet til å være tett på utviklingen. I fellesskap vil vi opparbeide kunnskap og erfaringer, som blir viktig for å skape nye teknologiske løsninger for sikkerhetsbransjen, sier Lohne.

-Securitas internasjonalt har flere prosjekter knyttet til innføring av ny teknologi ved bruk av blant annet robot og droner. Formålet er å øke effektiviteten i utførelsen av sikkerhetstjenester hos våre kunder, og vi ser frem til å følge den teknologiske utviklingen Flir UAS representerer, sier salgsdirektør i Securitas, Kai Aksnes.

Flir UAS ser på et samarbeid med Securitas som svært spennende og viktig for sin strategi om å være verdensledende på nano UAV. -Vår kompetanse og erfaring på å bygge verdens minste operative drone mener vi passer svært godt sammen med Securitas sin strategi om å tilby innovative tekniske løsninger til sine kunder, sier Gudmund Kjærheim Vice President i Flir UAS.