Skip to main content

Fem fordeler med å ha kameraovervåkning på skoleområdet

Dessverre er skolebygningene og skolens område utsatt for hærverk både i og utenfor skoletiden. Ved å bruke kameraovervåkning på en god måte, kan du både gjøre hærverk mindre attraktivt og sikre bevis dersom det begås kriminelle handlinger. Her har vi listet opp fem grunner til at kameraovervåkning er en god investering.

Selv om skoledagen er over, trekker gjerne nåværende og tidligere elever til skoleområdet om ettermiddagen og kvelden. Det er ofte et populært samlingssted for unge folk som vil møte venner og ha et sted å være. Det er selvsagt supert at elevene liker å oppholde seg rundt skolen, men det innebærer dessverre også økt risiko for graffiti og andre typer hærverk på bygningene.

Hjelp av kameraovervåkning og skilting som tydelig viser at området overvåkes kan ha en avskrekkende effekt på de som har tenkt å gjøre hærverk.

I henhold til personvernforordningen må formålet veie tyngre enn personverninteressene til personer som overvåkes på offentlig sted, som i skolegården. Generelt kan det sies at personverninteressene veier svært tungt på skoler, ettersom det er nettopp barn som overvåkes.

Det er ikke alle områder i eller rundt skolen som fritt kan overvåkes, og det må søkes om tillatelse. Hvis du vil kameraovervåke områder inne i skolebygningene der publikum ikke har adgang, trenger du ikke å søke om tillatelse. Du må imidlertid uansett følge reglene i personvernforordningen.

Med riktig kunnskap er kameraovervåkning et godt verktøy for å forhindre skade på eiendom og annen hærverk. Her har vi listet opp fem grunner til at kameraovervåkning er en god investering for skoler:

 

Forhindre skade på bygninger

Et av de største problemene knyttet til hærverk på skoler er graffiti eller knuste vinduer. Ved å installere kameraer som overvåker fasadene, kan du raskt løse disse problemene. Hvis du også bruker høyttalere som er koblet til alarmsentralen vår, kan kameraoperatørene våre kommunisere med og avskrekke folk som nærmer seg bygningen med skadelig forsett.

 

Øyne på taket

Et annet stort problem er at folk tar seg opp på taket. De utsetter seg ikke bare for stor risiko for å falle og skade seg, de kan også ødelegge takmaterialer som blir dyre å reparere. Overvåkingskameraer med videoanalyse kan trigges når de registrerer bevegelse, og varsle kameraoperatørene våre, som undersøker nærmere hva som skjer på taket.

 

Skolegården – et populært samlingssted etter skoletid

Generelt anses skolegårder å være utsatt for kriminell aktivitet, ettersom skolene gjerne har sentral beliggenhet, og gjerne er mørklagte om kvelden og natten – noe som gjør det attraktivt å oppholde seg der. Ved å bruke kameraovervåkning av skolegården effektivt, kan du holde øye med alt som skjer etter skoletid og i mørket.

 

Registrer bevis

En type hærverk som er vanlig på skoler, er at noen tenner på en søppelbøtte, eller tetter en vask med papirtørk slik at vannet renner over. Ved hjelp av kameraovervåkning i gangene kan du se når folk kommer og går til og fra de ulike rommene. 

 

Hold hodet kaldt

Hvis det skulle skje en ulykke eller oppstå brann, kan det være vanskelig for lærere og personale å holde hodet kaldt og tenke rasjonelt. Kameraoperatørene våre er opplært i og har erfaring med å jobbe og veilede andre i slike situasjoner. Ved hjelp av tilkoblede kameraer kan operatørene våre gi råd om hva som bør gjøres, varsle brannvesenet og gi dem informasjon om stedets utforming og hva de kan forvente når de ankommer.

 

Få hjelp fra en pålitelig sikkerhetspartner

Securitas hjelper deg med sikkerheten – fra start til slutt. Når du skal sette opp overvåkningskameraer i eller rundt skolen, er det viktig at du har den rette kunnskapen, dokumentasjonen og tillatelsene. Overvåkingskameraer er et svært nyttig verktøy, men forutsetter også at du stiller deg selv de rette spørsmålene før du sender inn søknad om tillatelse. Vi i Securitas har erfaring med å jobbe med kameraovervåkning på skoler, og selv om vi ikke kan sende inn søknaden på dine vegne, hjelper vi deg gjerne med å produsere den nødvendige dokumentasjonen.

For fakturaspørsmål så send en epost til fakturakunde@securitas.no

For spørsmål rundt rekruttering, vekterkurs og mer, så send en epost til henvendelse.rekruttering@securitas.no

For spørsmål tilknyttet teknikk eller tekniske utfordringer, så send en epost til alarm@securitas.no

Om du har en tilbakemelding til Securitas kan du dele den med oss på alarm@securitas.no

For en generell henvendelse så send en epost til info@securitas.no

Beklager, vi støtter ikke denne nettleseren. For å se vår nettside, forsøk en annen browser, som Chrome, Safari, Forefox eller Edge