Skip to main content

Slik sikrer du verkstedet, dine ansatte og virksomheten

Skal arbeidet på verkstedet gå som planlagt er det avgjørende at sikkerheten til de ansatte blir ivaretatt og at verktøy forblir i verkstedet. Men hvordan sørger du for at verkstedet får være i fred og at ingen uautoriserte personer kommer inn om natten? Her får du råd om hvordan du oppgraderer sikkerheten og beskyttelsen av verkstedet ditt.

På samme måte som du og dine ansatte må oppgradere verktøy og kunnskap for å jobbe med den nyeste teknologien, må du også følge med på utviklingen når det gjelder alarm- og sikkerhetssystemer. Det som en gang var det nyeste innen sikkerhet fungerer ikke like godt nå som det gjorde for noen år siden. Et godt sikkerhetssystem beskytter virksomheten, men også de ansatte mot skader eller brann. Vi har listet opp seks grunner til at du bør oppgradere beskyttelsen din.

 

Sikker nøkkeladministrasjon

I et bilverksted håndteres dyre biler, maskiner og verktøy. Men trenger mekanikerne, rengjøringsmedarbeidere og andre ansatte tilgang overalt? 

Med et adgangskontrollsystem kan du dele lokalene inn i ulike soner og gi tilgang til de som trengs i hver sone. Personer som jobber på lageret, med alle reservedelene, har tilgang til sitt område, bilmekanikerne har tilgang til sine deler av bygningen, og de som jobber i resepsjonen, har tilgang til offentlige områder. Du kan enkelt slå alarmen på eller av hvis den er koblet til adgangskontrollsystemet. Hver gang alarmen slås av, vil du motta et varsel. Det gjør det mulig for deg å se om det er ansatte som jobber sent om kvelden.

 

Fyll på med medisinsk utstyr

Førstehjelpsutstyr og annet medisinsk materiell er vanlig i verksteder, og det brukes om ikke daglig, så i alle fall ukentlig. Det er viktig å kontrollere at beholdningen av medisinsk utstyr er komplett, slik at du kan handle raskt dersom ulykken skulle være ute. I tillegg til vanlig førstehjelpsutstyr, som plastre og bandasjer, anbefaler vi også å ha en hjertestarter på hver arbeidsplass, og at de ansatte vet hvordan de bruker den.

 

Gjør beskyttelsen mer effektiv med lyd og bilde

Bilverksteder og andre verksteder ligger gjerne litt avsides til, og biler, dyre verktøy og reservedeler gjør bilverksteder attraktive for tyver. For å oppgradere sikkerheten kan det være lurt med et godt og solid gjerde, kombinert med videoovervåkning. Dette gir deg ekstra våkne øyne til å passe på området. Ved å koble høyttalere til overvåkningskameraene kan Securitas bruke høyttalerne til å varsle innbruddstyver om at vi ser dem, og oppfordre dem til å stanse den kriminelle handlingen umiddelbart.

 

Ikke hjelp tyvene

Det er vanskeligere for tyver å klatre over et gjerne og komme inn på området ditt hvis det ikke står biler, containere eller andre gjenstander tett opp mot inngjerdingen. Pass derfor alltid på at det er god avstand mellom gjerdet og gjenstander som kan brukes til å klatre på. Når du samarbeider med Securitas, sørger vi for at du følger regelen om at det skal være minst to meter mellom gjerdet og gjenstander på området ditt. Vi observerer også gjerdets tilstand og ser om vi finner tegn på at noen planlegger et innbrudd.

 

Slukk branner før de oppstår

Det ligger alltid farer på lur i et verksted siden du ofte jobber med brannfarlig materiale og varme verktøy og maskiner. Med riktig opplæring vil de ansatte vite hva de skal gjøre hvis det oppstår en brann. Blant annet er det viktig å vite hvilke brannslukningsapparater som skal brukes for forskjellige branner. Dette er viktig kunnskap som må holdes jevnlig ved like og oppdateres. Securitas arrangerer gjerne nødvendige opplæringskurs.

I tillegg til å vite hva du skal gjøre når en brann oppstår, er det viktig å vite hvordan du skal jobbe proaktivt. Ved å holde verkstedet rent og passe på at unødvendig verktøy og materiell ikke ligger strødd, reduserer du risikoen for brann.

 

Det nyeste utstyret og gode råd

Vi gjennomfører gjerne en risikovurdering av lokalene dine. Det betyr at vi ser på eksisterende utstyr, rutiner og evakueringsplaner for å gi deg de riktige anbefalingene når det gjelder å oppgradere systemet ditt. Vi er en trygg partner med omfattende kunnskap om hvordan best beskytte virksomheten din. Securitas har også god erfaring med å hjelpe bedrifter med tilpassede sikkerhetsløsninger. Derfor kan vi garantere at bedriften din får den best mulige beskyttelsen ved å samarbeide med oss.

For fakturaspørsmål så send en epost til fakturakunde@securitas.no

For spørsmål rundt rekruttering, vekterkurs og mer, så send en epost til henvendelse.rekruttering@securitas.no

For spørsmål tilknyttet teknikk eller tekniske utfordringer, så send en epost til alarm@securitas.no

Om du har en tilbakemelding til Securitas kan du dele den med oss på alarm@securitas.no

For en generell henvendelse så send en epost til info@securitas.no

Beklager, vi støtter ikke denne nettleseren. For å se vår nettside, forsøk en annen browser, som Chrome, Safari, Forefox eller Edge