Skip to main content

Åtte fordeler med videoovervåkning for SMB-bedrifter

Bekymret for uønskede hendelser på kontoret etter stengetid? I verste fall gjør uvissheten det vanskelig å slappe av når du har fri på kveldene. Ved hjelp av videoovervåkning beskytter du deg mot kriminalitet mot lokalene dine, og gir de ansatte ekstra trygghet døgnet rundt.

Er det på tide å investere i intelligent videoovervåkning av kontorlokalene dine? Som leietaker av kontorlokaler har du mye å tjene på strategisk plassert videoovervåkning. Dette er et effektivt verktøy for å forebygge kriminalitet og hærverk i og rundt lokalene dine. Blant annet unngår du de unødvendige kostnadene med falske alarmer og gir de ansatte ekstra trygghet. Her følger åtte grunner til å vurdere videoovervåking av kontoret.

 

Åtte fordeler med videoovervåkning

1. Rask informasjon for riktig respons

Hvis alarmen går i kontoret, kan årsaken raskt slås fast ved hjelp av videoovervåkning. Operasjonssentralen sørger for riktig respons for å forhindre en ulykke eller stanse pågående kriminalitet. Men det er ikke alltid nødvendig å tilkalle nødetatene når alarmen utløses. Hvis det er en falsk alarm, kan videoopptak hjelpe deg eller operasjonssentralen med å trekke riktig konklusjon og utelukke mistanke om kriminell aktivitet. 

 

2. Videoovervåking beskytter mot ødeleggelser, innbrudd og hærverk

De fleste kriminelle handlinger er planlagt på forhånd. Et alarmsystem med videoovervåkning er avskrekke for potensielle tyver slik at de ikke engang vil tenke på å bryte seg inn i kontorlokalene dine. Med andre ord: Lett synlige sikkerhetskameraer vil ofte hindre at kriminalitet skjer. Det er viktig å plassere sikkerhetskameraer slik at de fanger opp hendelser både i og utenfor lokalene dine. I kontorlokaler bør kameraer dekke alle innganger, både dører og vinduer som kan brukes til å bryte seg inn. Hvis det for eksempel oppbevares en safe eller verdisaker i kontorlokalene, bør kameraene være rettet inn slik at dette overvåkes.

3. Videoopptak kan være viktig bevis i politietterforskninger

Opptak fra kameraovervåkning er en av de vanligste formene for bevis ved antatt kriminalitet mot bedrifter. Hvis det skjer noe med bedriften din eller de ansatte, vil du ha registrert bevis som kan gis til politiet. Forsikringsleverandøren din kan også ha behov for å bruke materialet for å fastsette hva som skjedde, og betale erstatning.

 

4. Du kan sjekke hvem som ringer på dørklokken, og vite om det er trygt å la personen komme inn

Venter du ikke besøk? Når det ringer på dørklokken til kontoret, kan du se hvem som står utenfor døren og forsikre deg om at den besøkende er velkommen før du lar vedkommende komme inn. Muligheten til å se hva som skjer utenfor lokalene er betryggende for ansatte som jobber alene tidlig eller sent. Du bør plassere en liten skjerm ved døren for visning av området utenfor før du åpner døren. Med mange alarmsystemer er det også mulig vise kameraovervåkningen i en app. I tillegg gir videoovervåking økt trygghet når sistemann låser, slår på alarmen og forlater lokalet.

 

5. Overvåkning virker avskrekkende på hærverk 

Overvåkningskameraer utenfor kontorlokaler reduserer risikoen for hærverk og annen kriminalitet.Hvis kameraene ikke virker avskrekkende på gjerningspersonen, har du i alle fall tatt dem på fersken med kameraet.

 

6. Videoovervåkning er en kostnadseffektiv beskyttelse  

Videoovervåkning hjelper deg spare unødvendige utgifter. Det varsler deg om hendelser som ellers kunne fått alvorlige og kostbare konsekvenser, som skade på lokalene og ansatte under tvang. I tillegg hjelper videoovervåkning deg med å identifisere falske alarmer slik at du eller operasjonssentralen kan avlyse utrykning av politi og brannvesen før de bruker tid på ikke-hendelser.

 

7. Intelligent videoanalyse av bevegelser

Dårlig vær og dyr kan forårsake støy og uro utenfor lokalene dine. Med videoanalyse får du analysekapasitet til å identifisere bevegelsesmønstre og atferd for raskt å kunne kontrollere om hendelsen er noe kriminelt eller ikke. 

 

8. Gi de ansatte en trygg arbeidsplass 

Dette er kanskje én av de beste fordelene, og oppsummerer alle de ovennevnte grunnene til å vurdere videoovervåkning. Sikkerhetskameraer kan både avskrekke og registrere kriminell aktivitet og hjelpe ansatte med å treffe sikre avgjørelser. Når alt kommer til alt, er videoovervåkning en effektiv sikkerhetsløsning for en trygg arbeidsplass. 

Personvern for de ansatte – et viktig spørsmål ved videoovervåking 

I henhold til EUs personvernforordning (GDPR) er det opp til bedrften å balansere sine berettigede interesser i, og formål med, videoovervåkning opp mot respekt for personvernet. Det innebærer at du må avgjøre i hvilken grad kameraovervåkning er berettiget for din bedrift. Den økte sikkerheten på arbeidsplassen som kameraovervåkning gir, er imidlertid en stor fordel for mange ansatte.

 

En sikkerhetspartner du kan stole på 

La videoovervåkning gjøre jobben for deg og bli kvitt bekymringene slik at du kan konsentrere deg om kjernevirksomheten din. Men uansett hvilken sikkerhetsløsning som passer best for kontoret ditt, kan Securitas hjelpe deg med å forstå hva du trenger, og gi deg ekspertråd om veien videre. Derfor vil du få den beste beskyttelsen som finnes, for dine ansatte og dine lokaler.

Ønsker du å lære mer om videoovervåkning og andre sikkerhetsløsninger? Ta kontakt. Send oss en melding, og en av våre rådgivere vil ringe deg tilbake. 

 

 

For fakturaspørsmål så send en epost til fakturakunde@securitas.no

For spørsmål rundt rekruttering, vekterkurs og mer, så send en epost til henvendelse.rekruttering@securitas.no

For spørsmål tilknyttet teknikk eller tekniske utfordringer, så send en epost til alarm@securitas.no

Om du har en tilbakemelding til Securitas kan du dele den med oss på alarm@securitas.no

For en generell henvendelse så send en epost til info@securitas.no

Beklager, vi støtter ikke denne nettleseren. For å se vår nettside, forsøk en annen browser, som Chrome, Safari, Forefox eller Edge