Skip to main content

Hold øye med butikken din

Er du bekymret for at noe vil skje i butikken når du ikke er der? Alarmsystemer med overvåkningskameraer forhindrer kriminalitet slik at både du og de ansatte kan være trygge på arbeidsplassen. Her følger åtte grunner til hvorfor du bør investere i et smart kameraovervåkning i butikken din.

1. Kameraer kan forhindre innbrudd og hærverk

De fleste innbrudd blir planlagt på forhånd, og gjerningspersoner holder ofte oppsyn med områder for å finne ut hvor det er minst beskyttelse. Kameraovervåkning og skilting om overvåkning vil derfor fungere proaktivt mot kriminalitet. Det er også dokumentert at hærverk og sabotasje på lokaler og eiendommer går ned med kameraovervåkning. Akkurat som for innbrudd har overvåkningen en avskrekkende virkning, noe som betyr at gjerningspersonene tyr til andre, mindre sikre alternativer. Hvis kameraet ikke hindrer gjerningspersonen fra å begå kriminalitet, har du i det minste tatt gjerningspersonen på fersken.

 

2. Kameraer kan redusere butikktyveri og internt svinn

Butikktyveri er vanlig i mange butikker. Med kameraer kan du og dine ansatte holde oversikt over hva som skjer i de delene av butikken du ikke har direkte tilsyn med. Dessverre er det også vanlig at ansatte stjeler varer. Såkalt internt svinn står for 15 prosent av butikkens totale svinn. Uavhengig av hvem det er, fungerer kameraer avskrekkende og reduserer risikoen for at en person tør å stjele. 

 

3. Hold oversikt over antall kunder og hvordan de beveger seg

Ved hjelp av forretningsanalyse kan kameraer gjøre alt fra å telle antall besøkende, til å holde oversikt over hvordan kunder beveger seg i rommet. Systemet kan for eksempel gjøre det enklere for ansatte å vite hvor det er størst behov for dem. Det kan registrere om køen er lang eller om en kunde venter ved servicedisken, og deretter informere de ansatte om dette.

 

4. Kameraer er kostnadseffektive sikringstiltak

Med kameraovervåkning får du hjelp til å spare unødvendige kostnader. Det retter oppmerksomheten mot hendelser som ellers ville ha forårsaket alvorlige og kostbare konsekvenser, som skade på lokaler og krenkelse av de ansattes sikkerhet. Overvåking av lokalene hjelper deg også med å identifisere falske alarmer og gjør det mulig for deg raskt å forhindre at mobile patruljer bruker tid på falske alarmer. I tillegg har kameraer full kontroll over virksomheten døgnet rundt.

 

5. Du får informasjon raskt og kan treffe riktige tiltak

Det er ikke alltid nødvendig å ringe etter mobile patruljer hvis en alarm går. Ved hjelp av kameraer kan du raskt identifisere hva som var grunnen til at alarmen gikk og iverksette riktige tiltak. Hvis det er noe farlig, kan du forkorte hendelsesforløpet, noe som reduserer risikoen for mer alvorlige skader på besøkende, ansatte, varer og butikken. Hvis alarmen utløses ved en feil, kan kameraene hjelpe deg med å finne ut hva som har skjedd, og utelukke kriminalitet.

 

6. Bevis for etterforskning og forsikringsselskap

Videoopptak fra overvåkningskameraer er en av de vanligste formene for bevis når noe kriminelt har skjedd. Hvis du, bedriften eller de ansatte blir utsatt for noe, har du bevis, som kan deles med politiet. Forsikringsselskapet kan også bruke materialet for å undersøke hva som skjedde og betale mulig erstatning. Jo raskere forretningsselskapet kan konkludere, jo raskere vil du motta erstatning for tapte eiendeler.

 

7. Et tryggere miljø både for de ansatte og kundene

Ved å ha strategisk plasserte kameraer i butikken øker du ikke bare den fysiske sikkerheten blant de ansatte, men også den emosjonelle. Kameraer både hindrer og dokumenterer kriminalitet, i tillegg til å hjelpe ansatte med å ta sikre beslutninger. I tillegg gjør kameraer rundt om i butikken det sikrere når den siste personen på jobb låser, skrur på alarmen og forlater arbeidsplassen. Hvis butikken selger tyveriutsatte varer som gjør kundene utrygge, signaliserer kameraer at du prioriterer sikkerheten deres.

 

8. Kameraer registrerer bevegelse utenfor butikken

Ligger butikken din tilbaketrukket? Vind og dyr kan lage støy og uorden utenfor bygningen. Med smart videoanalyse har du en funksjon som identifiserer bevegelsesmønstre og atferd og som raskt kontrollerer om det er et pågående innbrudd eller noe annet. Securitas videoanalysefunksjon kan til og med stilles inn slik at opptaket begynner noen sekunder før bevegelsen.

 

Få hjelp fra en trygg sikkerhetspartner

Securitas hjelper deg med sikkerheten fra begynnelse til slutt. Vi gjennomfører en innledende risikovurdering og har både ekspertisen og sikkerhetsutstyret du trenger. I takt med at virksomheten utvikler seg vil vi hjelpe deg med å oppgradere sikkerhetsløsningene dine i henhold til dine behov. På den måten kan du alltid føle deg trygg og kan konsentrere deg om virksomheten din.

For fakturaspørsmål så send en epost til fakturakunde@securitas.no

For spørsmål rundt rekruttering, vekterkurs og mer, så send en epost til henvendelse.rekruttering@securitas.no

For spørsmål tilknyttet teknikk eller tekniske utfordringer, så send en epost til alarm@securitas.no

Om du har en tilbakemelding til Securitas kan du dele den med oss på alarm@securitas.no

For en generell henvendelse så send en epost til info@securitas.no

Beklager, vi støtter ikke denne nettleseren. For å se vår nettside, forsøk en annen browser, som Chrome, Safari, Forefox eller Edge