Skip to main content

Tips for å øke sikkerheten på kontoret

Ikke hopp over sikkerheten når du setter opp bedriftens budsjett. Det kan ende med å koste deg mer enn å investere i riktig sikkerhetsutstyr fra starten. Disse åtte tipsene hjelper deg med å øke tryggheten på kontoret. En investering som vil lønne seg på sikt – og som hjelper deg med å sove godt om natten.

1. Bytt eluttak med koblingsur  

Forhindre brann ved å installere koblingsur på kontorets eluttak. Glemte ladekabler eller en kaffetrakter som ingen slo av etter en pause, utgjør brannfare. Med koblingsur som skrur av strømmen, reduserer du risikoen. Koblingsur er også enkle å installere selv. Pass også på at du regelmessig rydder i ladere og annet tilkoblet elektrisk utstyr på kontoret. 
Les flere tips for bedre brannsikkerhet på kontoret her.

 

2. Ha brannslukningsapparater, branntepper og førstehjelpsutstyr tilgjengelig 

Pass på at du har riktig utstyr på kontoret. Hvis det oppstår en ulykke, kan riktig utstyr redde liv. Pass på at det finnes fungerende brannslukningsapparater med kontrollert utløpsdato i lokalene. Skaff gjerne branntepper og førstehjelpsutstyr hvis dette ikke finnes allerede. Sørg også for at de ansatte vet hvor utstyreter, og hvordan det fungerer.
Les flere enkle tips for bedre brannsikkerhet på kontoret her.

 

3. Heng opp en evakueringsplan på kontoret 

Hvis bygningen må evakueres er det viktig at både ansatte og besøkende på kontoret vet hva de skal gjøre og hvordan de kommer seg ut. Evakueringsplanen skal være lett tilgjengelig og nødutganger skal skiltes godt. Det er også viktig å gjennomføre brannøvelser regelmessig for å sikre god beredskap.

 

4. Utarbeid en beskrivelse av brannsikkerheten

Utarbeid en beskrivelse av brannsikkerheten for eiendommen basert på driften, lokalenes størrelse og andre kriterier. Det er avgjørende at alle ansatte har god kjennskap til beskrivelsen av brannsikkerheten og vet hvordan de skal handle i samsvar med denne. Forskjellige virksomheter er underlagt ulike krav og regler, så sørg for at du vet hva som gjelder for din bransje. Vi i Securitas kan selvfølgelig hjelpe deg med å finne det ut hvis du er usikker. 

 

5. Ikke gjør det unødvendig enkelt for tyvene 

Noe så harmløst som steiner utenfor et kontorvindu kan legge til rette for at noen bryter seg inn i et rom. Ikke parker for nær fasader eller gjerder. Biler kan brukes til å klatre på og bryte seg inn. 

 

6. Alarmsystemer og overvåkingskameraer forebygger kriminalitet 

Finn alarmen som passer til kontoret ditt. De finnes i mange ulike typer og til forskjellige priser. Finn ut hva bedriftsforsikringen krever, og om du må ha en alarm i en bestemt alarmklasse. Alarmer virker avskrekkende på tyver, særlig i kombinasjon med merking som viser at kontoret er beskyttet med alarm. 

Overvåkingskameraer ute og inne øker sikkerheten og hindrer innbrudd og hærverk. Med kamera installert trenger du ikke bekymre deg over hva som skjer på kontoret etter at du har gått hjem. Kameraovervåkning kan også bidra til at du unngår kostnader ved falske alarmer.

 

7. Ingen flere nøkler og koder på avveie – oppgrader til adgangskort 

Bytt ut gamle låser med et nytt system med adgangskort. Kortene kan enkelt deaktiveres hvis de går tapt og er en smart investering for kontoret. Du trenger ikke bekymre deg over faren for at nøkler eller koder kommer på avveie. Jo flere mennesker som har tilgang til lokalene, jo større er risikoen for at nøkler og koder forsvinner. Systemet lønner seg på sikt. 

 

8. Når du bestemmer deg for sikkerhetssystem, ikke glem hvor mye en ulykke kan koste 

Sikkerhet kan noen ganger virke dyrt og komplisert for deg som bedriftseier, men det er viktig å huske på kostnadene ved en ulykke – spesielt om mennesker skulle bli skadet. I det lange løp er det billigere å ta hånd om sikkerheten før noe skjer. Alle bedrifter er forskjellige, behovene og kravene endres over tid, så ikke glem å tilpasse sikkerhetsløsningene til dine spesifikke behov. 

 

En sikkerhetspartner du kan stole på 

Securitas er en sikkerhetspartner med omfattende kunnskap om hvordan man best beskytter små og store virksomheter. Vi har god erfaring med å skreddersy løsninger for den enkelte bedrifts behov og kan garantere at bedriften din får best mulig beskyttelse med oss som sikkerhetsleverandør.  

 

Vil du lære mer eller trenger du hjelp med risikovurdering og sikkerhetsløsninger? Ta kontakt med oss, så ringer vi deg tilbake. Den første risikovurderingen er helt gratis. 

For fakturaspørsmål så send en epost til fakturakunde@securitas.no

For spørsmål rundt rekruttering, vekterkurs og mer, så send en epost til henvendelse.rekruttering@securitas.no

For spørsmål tilknyttet teknikk eller tekniske utfordringer, så send en epost til alarm@securitas.no

Om du har en tilbakemelding til Securitas kan du dele den med oss på alarm@securitas.no

For en generell henvendelse så send en epost til info@securitas.no

Beklager, vi støtter ikke denne nettleseren. For å se vår nettside, forsøk en annen browser, som Chrome, Safari, Forefox eller Edge