Skip to main content

De beste sikkerhetstipsene for alle bedriftseiere

Videoovervåkning, alarmtjenester og medarbeiderprosedyrer... Du ønsker å forbedre sikkerheten på arbeidsplassen, men vet ikke hvor du skal begynne. Hvilke produkter trenger du? Hva kan du gjøre på egenhånd? Og når trenger du eksperthjelp? Her er en sjekkliste over ting du bør tenke på for å få en full oversikt over sikkerheten ved bedriften din.

Brannforebygging med pålitelige elektroniske systemer

Glemte kokeplater eller vannkokere kan forårsake branner. Det samme gjelder for tildekkede lamper, dårlig kabling og ladere som står koblet til strøm. For å unngå brann må du kontrollere at alle elektroniske enheter er koblet til en timer som slår av strømmen, enten umiddelbart etter bruk eller på slutten av dagen. Dette vil også redusere strømbruken, noe som sparer deg for penger og er bra for miljøet.

 

Allier deg med dine ansatte når det kommer til sikkerhet

Øk dine medarbeideres kunnskap om sikkerhet og lær dem opp i prosedyrer og sikkerhetsløsningerne som er installert i lokalene dine. Ikke glem å gjøre det samme med nyansatte. Dermed har alle den samme evnen til å handle proaktivt og ta de rette valgene i en nødsituasjon. Du kan også tildele ansatte ulike ansvarsområder. Hvem aktiverer/deaktiverer alarmsystemet? Hvem fører tilsyn med rydding og rengjøring? Inkluder dine ansatte i arbeidet ved å sette sammen et sikkerhetsteam som har ansvaret for at rutiner og prosedyrer etterleves. Inviter medarbeiderne til å komme med innspill om sikkerhetsproblemer. De kan være bekymret for noe du ikke har fått med deg.

 

Installere de riktige sikkerhetsløsningene

Alle kontorer er forskjellige og trenger derfor ulike sikkerhetsløsninger. Med riktig alarmsystem trenger du ikke å bekymre deg for hva som kan skje når du ikke er i lokalene. Du blir umiddelbart varslet hvis det oppstår en hendelse, og situasjonen vil bli håndtert med riktig respons. Videoovervåkning gir et bedre og raskere bilde av eventuelle pågående hendelser. Dette er betryggende for ansatte, sikrer godkjente bevis og kan avverge potensielle kriminelle handlinger.

 

Sikker nettsurfing

Selv om fysiske sikkerhetstrusler kan virke mer konkrete, er nettkriminalitet en reell trussel mot bedrifter. Små bedrifter er ikke så ofte utsatt for målrettede cyberangrep. Det er mer sannsynlig at de blir offer for identitetstyveri. For å bedre sikkerheten bør du endre passordene dine regelmessig, bruke to-trinns verifisering og unngå å jobbe fra din private datamaskin eller mobiltelefon. Du trenger også cybersikkerhetsløsninger som identitetsbeskyttelse, brannmurer og antivirusprogramvare for å sikre deg på nett.  

 

Rådfør deg med fagpersoner

Er du usikker på hvilke risikoer du kan møte og hva du må gjøre for å oppnå god sikkerhet? Eller ønsker du heller å konsentrere deg om virksomheten din enn å bekymre deg for sikkerhet? Du kan ta kontakt med fagpersoner for å forsikre deg om at kontoret ditt har de riktige sikkerhetsløsningene og at alle mulige risikoer er blitt vurdert.

Securitas hjelper deg gjerne med alt som gjelder sikkerhet på arbeidsplassen. Vår omfattende erfaring og store portefølje av sikkerhetssystemer og -løsninger, gjør at vi kan ivareta sikkerheten til bedriften din og hjelpe deg med spesifikke spørsmål, som å finne det beste alarmsystemet tilpasset dine behov.

Spørsmål om alarmsystemer til lokalene dine? Vi er her for å hjelpe deg.
Legg igjen telefonnummeret ditt, og en av våre rådgivere vil ringe deg.

For fakturaspørsmål så send en epost til fakturakunde@securitas.no

For spørsmål rundt rekruttering, vekterkurs og mer, så send en epost til henvendelse.rekruttering@securitas.no

For spørsmål tilknyttet teknikk eller tekniske utfordringer, så send en epost til alarm@securitas.no

Om du har en tilbakemelding til Securitas kan du dele den med oss på alarm@securitas.no

For en generell henvendelse så send en epost til info@securitas.no

Beklager, vi støtter ikke denne nettleseren. For å se vår nettside, forsøk en annen browser, som Chrome, Safari, Forefox eller Edge