Skip to main content

Slik oppgraderer du sikkerheten i butikken

Selge produkter, hjelpe kunder og fylle på hyllene – det er alltid noe å gjøre i butikken. Men ikke glem å ha oppdatering av sikkerheten på oppgavelisten. Selv om du har et sikkerhetssystem på plass, endrer behovene seg, og nye, bedre og mer effektive løsninger finnes på markedet. Her er syv tips til hvordan du oppgraderer sikkerhetsløsningen.

Sikkerhetsteknologien utvikler seg raskt, og mange avanserte sikkerhetsløsninger er blitt mer kostnadseffektive. Det kan være vel verdt å undersøke hvilke nye produkter som finnes, og om de passer for butikken din. Har du hørt om områdekontroll, alarmbøyler eller om hvordan du øker ansattsikkerheten med et overvåkningskamera og beskyttelse for ansatte som jobber alene?

1. Er alarmens «best før»-dato passert?

Er det lenge siden alarmen gikk? Husk at alarmen din ikke varer evig. Som alle andre teknologiske produkter må den oppdateres regelmessig. Glem heller ikke at forsikringsselskapene reduserer premien dersom du har en godkjent alarm. 

2. Beskyttelse for ansatte som jobber alene.

Har du sørget for at ansatte som jobber alene sent på kvelden føler seg trygge? Selv om du har en sikkerhetsløsning kan ekstra beskyttelse når personer jobber alene gi økt trygghet. Skaff en bærbar sikkerhetsalarm slik at de ansatte kan få kontakt med vår operasjonssentral eller en av våre vektere bare ved å trykke på en knapp. På den måten er hjelpen aldri langt unna.

3. Fungerer brannvernutstyret?

Kan brannslukningsapparatene dine håndtere en brann? Kontroller at brannvernutstyret fungerer som det skal. Det er smart for å øke sikkerheten og redusere risikoen for alvorlige skader.

4. Bytt fra nøkler til et smart adgangskontrollsystem.

Er du bekymret for nøkler på avveie, og for at noen vil kunne komme inn i lokalene etter stengetid? Hvis du bytter til et smart adgangskontrollsystem, trenger du ikke bekymre deg mer. Hvis et kort skulle bli borte, kan det raskt blokkeres og problemet er løst. Det er også enkelt å få en oversikt over hvem som har tilgang til lokalene, og å begrense hvem som har tilgang til bestemte områder i lokalene.

5. Utvid mulighetene til kameraovervåkingen

Mange næringsdrivende velger overvåkingskameraer for å forhindre kriminalitet og ha bevis hvis kriminalitet skjer. Kameraer kan imidlertid øke sikkerheten på flere måter. Når du stenger butikken, kan det være fint for ansatte å se hva som skjer utenfor døren når de skrur på alarmen og låser lokalene. Ved hjelp av en skjerm kan de enkelt få en oversikt over området utenfor. Ved hjelp av smarte videoanalyser kan systemet identifisere bevegelsesmønstre og raskt vurdere om det pågår et innbrudd.

6. Vekterpatruljering gir økt sikkerhet.

En annen måte å øke sikkerheten på er å ha regelmessig kontroll av vektere. Vektere kan da sjekke butikken og området i løpet av dagen, som et tillegg til dine andre sikkerhetsløsninger. Du kan også få hjelp med utgangskontroller og vurdering av personalets kontanthåndtering for å redusere risikoen for tyveri og svinn. 

7. Ekstra sjekk direkte på mobilen.

Visste du at du enkelt kan overvåke lokalene og kontrollere sikkerheten direkte fra mobilen? Med Securitas-appen kan du kontrollere kameraovervåking, låser og alarmer direkte med mobilen. Du kan også velge hvilke varslinger du vil motta. På den måten har du alltid kontroll over butikken – uansett hvor du er. 

 

Vil du vite hvilke sikkerhetsløsninger som er de riktige for deg?

Securitas kan hjelpe deg med en innledende risikovurdering for å forstå hvilke sikkerhetsløsninger som passer best for din bedrift. Vi har omfattende erfaring med tilpassede sikkerhetsløsninger og hjelper deg med alt fra valg av produkter og installasjon, til opplæring av ansatte og vedlikeholdstjenester. Med Securitas som partner får du en enkel og trygg hverdag slik at du kan konsentrere deg om bedriften i stedet. Når du har bestemt deg, tar vi hånd om resten.

For fakturaspørsmål så send en epost til fakturakunde@securitas.no

For spørsmål rundt rekruttering, vekterkurs og mer, så send en epost til henvendelse.rekruttering@securitas.no

For spørsmål tilknyttet teknikk eller tekniske utfordringer, så send en epost til alarm@securitas.no

Om du har en tilbakemelding til Securitas kan du dele den med oss på alarm@securitas.no

For en generell henvendelse så send en epost til info@securitas.no

Beklager, vi støtter ikke denne nettleseren. For å se vår nettside, forsøk en annen browser, som Chrome, Safari, Forefox eller Edge