Skip to main content

Har du alt du trenger til å sikre helseforetaket ditt?

Pasientsikkerhet omfatter ikke bare riktig behandling, men også sikkerheten i og rundt helseforetaket. Både pasienter, ansatte og besøkende skal føle seg trygge. Riktige sikkerhetsinvesteringer gjør det mulig for de ansatte å konsentrere seg om jobbene sine og hjelpe pasientene. Følg disse trinnene for å sikre helseforetaket ditt.

1. Adgangskontroll for de ansatte

Med smarte låser og adgangskontrollsystemer kan du enkelt holde oversikt over og sikre at uautoriserte personer ikke får adgang til områder der de ikke hører hjemme. Dette gjelder både for besøkende og pasienter så vel som for ansatte. Hvis et adgangskort skulle forsvinne eller ende opp på feil sted, kan du enkelt deaktivere det, og du trenger ikke skifte alle låsene slik man må med et vanlig nøkkelsystem. En ekstra fordel er at adgangskortene også fungerer som identifikasjon for de ansatte.


2. Sørg for at du har en tilkoblet innbruddsalarm 

Selv om du jobber i et helseforetak som aldri stenger – og der det alltid er personale til stede – kan det være en fordel å ha en tilkoblet innbruddsalarm for å sikkerheten. Tyver som er ute etter narkotiske legemidler tar sjelden hensyn til om det er personale til stede eller ikke. I slike tilfeller er en tilkoblet innbruddsalarm en god investering fordi du vil bli varslet om et pågående innbrudd, og vekter fra Securitas-kan sendes ut for å avverge situasjonen.

3. Kameraovervåkning av nøkkelområder 

Kamera er veldig effektive for å forhindre potensielle kriminelle handlinger. Bare husk at du må søke om tillatelse til å filme på offentlig sted, og at formålet må veie tyngre enn hensynet til personvernet. Dette kan for eksempel gjelde hvis du gjentatte ganger opplever truende eller voldelige situasjoner på eiendommen.

Ved hjelp av tilkoblede overvåkningskameraer kan Securitas få oversikt hvis en alarm utløses, slik at vi raskt kan vurdere om vi skal sende vektere, politiet eller brannvesenet til stedet.

4. Tydelige retningslinjer for evakuering 

Hvis det oppstår en brann, er du ikke bare ansvarlig for dine egne ansatte, men også for alle pasientene og andre besøkende. Ved å gi opplæring til evakueringsledere vil du ha utvalgte personer blant personalet som vil ta ekstra ansvar og sørge for at alle kommer ut til samlingsstedet, eller at folk blir ledet til nærmeste branncellegrense.

5. Øv på det verste og håp på det beste 

I motsetning til andre typer bedrifter og virksomheter er det vanskelig å vite hvilke personer som vil være til stede i tilfelle en brann, ettersom nye pasienter og besøkende hele tiden kommer og går. Den beste måten å forberede seg på er at du og de ansatte har gode rutiner og øver på hendelser. Blant annet vil du måtte øve på hvordan brannslukningsapparatene fungerer, og hvilken type brannslukningsapparat som skal brukes i ulike typer situasjoner. I Securitas hjelper vi deg gjerne med riktig opplæring, enten det er brannvern eller opplæring av evakueringsledere eller lære å slukke en brann

 

6. Sørg for at du har tydelig informasjon

Siden det er nye mennesker innom hver dag, er det viktig at informasjonen din er lett tilgjengelig og enkel å forstå. Det handler om piler på gulvet som viser rømningsveier, oppdaterte ræmningsplaner ved alle innganger og godt synlige skilt på vegger og i tak, som viser hvor nødutgangene er. På denne måten vet både besøkende og ansatte hvordan de kommer seg ut hvis rommet må evakueres. Securitas kan hjelpe deg med å sette opp og velge riktig plassering av skiltene.

7. Kontroller utløpsdatoen 

Brannslukningsapparater skal installeres hver 25. meter, og plasseringen må være tydelig merket med skilt på veggen. Men ikke tro at et brannslukningsapparat er noe du kjøper, og så varer det evig. Alle brannslukningsapparater må inspiseres én gang i året for å sikre at det fortsatt er nok trykk, og at innholdet fortsatt kan brukes.

 

8. Invester langsiktig 

Sikkerhetsarbeid kan synes dyrt og tungvint, men husk at prisen kan være høy hvis det oppstår en ulykke. Sørg derfor for å beskytte deg selv, pasientene og de besøkende fra eksterne trusler. Ta vare på denne listen, og se gjennom den fra tid til annen. Behovene og kravene til sikkerhet endres over tid, og det betyr at sikkerhetsarbeid ikke har en begynnelse eller en slutt – det pågår hele tiden.

 

En sikkerhetspartner du kan stole på 

Securitas er en sikkerhetspartner med omfattende kunnskap om hvordan du best sikrer virksomheten din med små midler. Vi har også god erfaring med å hjelpe bedrifter med sikkerhetsløsninger spesielt tilpasset deres spesifikke behov. Derfor kan vi garantere at bedriften din mottar best mulig beskyttelse.

For fakturaspørsmål så send en epost til fakturakunde@securitas.no

For spørsmål rundt rekruttering, vekterkurs og mer, så send en epost til henvendelse.rekruttering@securitas.no

For spørsmål tilknyttet teknikk eller tekniske utfordringer, så send en epost til alarm@securitas.no

Om du har en tilbakemelding til Securitas kan du dele den med oss på alarm@securitas.no

For en generell henvendelse så send en epost til info@securitas.no

Beklager, vi støtter ikke denne nettleseren. For å se vår nettside, forsøk en annen browser, som Chrome, Safari, Forefox eller Edge