Skip to main content

Oppgrader sikkerheten i treningsstudioet med disse tipsene

Mange ansatte på treningssentre jobber med å få medlemmene i toppform og ivareta helsen deres. Men jobber du like fokusert med sikkerhetssystemet, og er det tilpasset dagens utfordringer? Følg disse tipsene for å se hvordan du kan oppgradere de eksisterende sikkerhetsløsningene slik at ansatte og medlemmene er enda bedre beskyttet.

Hver dag er mange mennesker innom treningssenteret – stort sett medlemmer og folk du ser regelmessig. Mange treningsstudioer benytter seg av systemer for adgangskontroll og nøkkelkort, der besøkende må bruke medlemskortet for å komme inn i lokalene. Dette er en veldig god og effektiv måte å sikre at bare autoriserte medlemmer har tilgang til studioet. Løsningen lar deg også føre en logg over hvem som er i lokalene. Nedenfor finner du flere smarte tips til hvordan du oppgraderer sikkerheten for både ansatte og besøkende.

 

Assistanse ved åpning og stenging

Det kan være nyttig å få bistand fra Securitas når du stenger treningsstudioet for kvelden. Vi kan hjelpe med å sikre at medlemmene forlater stedet på en rolig og fredelig måte mens personalet konsentrerer seg om oppgavene knyttet til stenging. Og når de ansatte åpner igjen om morgenen og starter opp alle systemene, kan vi gå over lokalene for å sjekke at alt ser bra ut.

 

Nyttige vekterstøttetjenester

Jobber de ansatte alene mesteparten av dagen? Man kan lett føle seg i en utsatt rolle på treningssenteret hvis det skulle oppstå en usikker situasjon, eller hvis man må si fra til medlemmer som forstyrrer andre. Vi i Securitas tilbyr ulike typer tjenester der en vekter kan komme og ha tilsyn med lokalene. For eksempel kan en vekter komme innom senteret regelmessig og snakke med personalet for å sjekke om alt er som det skal være. Hvis det er situasjoner hvor de ansatte bevisst ikke tør å gripe inn, kan våre vektere hjelpe dem.

 

Tilkoblede alarmknapper

Hvis det ofte oppstår ubehagelige situasjoner, anbefaler vi å installere alarmknapper i resepsjonen - med tilkobling til Securitas alarmsentral. Vi har også alarmknapper med lydoverføring, der operatørene våre kan høre hva som skjer og analysere situasjonen hvis alarmen utløses. Vi kan sende vektere eller politiet til stedet hvis situasjonen oppfattes som truende. Alarmknappene kan festes til skranken med borrelås, slik at det er mulig å ta den med seg hvis man må gå fra resepsjonen og beveger seg rundt i treningssenteret.

 

Tilkoblet alarm - når ingen er til stede

Hvis treningssenteret er stengt om kvelden og natten, bør du ha en tilkoblet innbruddsalarm som sikrer at ingen uautoriserte personer kommer inn i lokalene. Ved å sikre vinduer og dører med alarm blir alarmsentralen varslet umiddelbart hvis alarmen utløses, og kan raskt iverksette tiltak.

 

Slukk branner med riktig utstyr

Det er viktig å sørge for at brannvernutstyret er oppdatert. Brannslukningsapparater er ikke noe man kjøper én gang og ferdig med det. For å sikre at apparatet har nok trykk og at innholdet kan brukes, må de vedlikeholdes og ses over årlig. Når gikk du sist gjennom lokalene for å sjekke om utstyret der faktisk kan brukes? I et treningssenter flyttes gjerne vekter og annet materiell rundt omkring, så det er også viktig å se til at nødutgangene ikke er blokkert. 

 

Hjelp ved skader

Når folk løfter rundt på store og tunge vekter, er det ikke til å unngå at det kan oppstå skader. For mindre skader må du ha førstehjelpsutstyr for hånden, og for større og alvorligere hendelser anbefaler vi at du har en hjertestarter på stedet. Mange av medlemmene pusher kroppen maksimalt, og dermed må kroppens sterkeste muskel – hjertet – tåle store belastninger. Derfor bør en hjertestarter være lett tilgjengelig, med tydelig merking av hvor den er plassert. Sørg for at personalet vet hvordan de bruker hjertestarteren og førstehjelpsutstyret, og at de er trent i hjerte- og lungeredning. Hvert sekund teller ved hjertestans.

 

Samarbeid med en trygg sikkerhetspartner 

Securitas hjelper deg med sikkerheten – fra start til slutt. Vi gjennomfører en innledende risikovurdering og har både ekspertisen og sikkerhetsutstyret du trenger. Etter hvert som bedriften utvikler seg, hjelper vi deg med å oppgradere sikkerhetsløsningene i tråd med dine behov. Dermed kan du alltid føle deg trygg og fokusere på virksomheten din. 

Vi kan ta ansvar for hele prosjektet, fra installasjon, service og operatørtjenester – eller bare deler av kjeden. Alt avhenger av hvordan dine behov ser ut. Du får én kontaktperson og én leverandør å forholde deg til. Enkelt og greit. 

For fakturaspørsmål så send en epost til fakturakunde@securitas.no

For spørsmål rundt rekruttering, vekterkurs og mer, så send en epost til henvendelse.rekruttering@securitas.no

For spørsmål tilknyttet teknikk eller tekniske utfordringer, så send en epost til alarm@securitas.no

Om du har en tilbakemelding til Securitas kan du dele den med oss på alarm@securitas.no

For en generell henvendelse så send en epost til info@securitas.no

Beklager, vi støtter ikke denne nettleseren. For å se vår nettside, forsøk en annen browser, som Chrome, Safari, Forefox eller Edge